Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Τα «εντέλλεσθε» του δήμαρχου Κορτζίδη και η μαύρη «δημοσιογραφία» του silvercity

Στις 6/6/14 το silvercity υπό τον τίτλο:  «Σε αργία ο αποχωρών δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Xρ.Κορτζίδης!», γράφει:
«Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε δεκαήμερη αργία τέθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ο αποχωρών δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρ. Κορτζίδης.
Ο λόγος επιβολής της ανωτέρω ποινής είναι οι
παράνομες πληρωμές μισθών μεγάλου ύψους ποσού, στις οποίες είχε προβεί, παρότι ο ίδιος ήταν γνώστης του παράνομου αυτής της καταχρηστικής απόφασης και πράξεώς του!»

Δύο ερωτήματα στην ιστοσελίδα:
  • Ποια ανθρώπινη ή πολιτική  ηθική και ποια δεοντολογία εφαρμόζει  για να επιλέξει, - όχι για μοναδική φορά - τη συγκεκριμένη, πολύ κακή φωτογραφία του Χρήστου Κορτζίδη, που τη χρησιμοποιεί με προφανή στόχο να υβρίσει, με ιταμότητα και δειλία, το φυσικό του πρόσωπο;
  • Πώς εξηγεί (ενώ έχει τόσο καλή πληροφόρηση, ώστε γνωρίζει  την απόφαση της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής), ότι στον  ίδιο το δήμαρχο δεν έχει κοινοποιηθεί, και γιατί δεν εξηγεί ποιες  είναι οι παράνομες πληρωμές μισθών;
Μήπως επειδή είναι  οι πληρωμές συμβασιούχων το 2011 με  «εντέλλεσθε» (εντολή)  του δήμαρχου Χρήστου Κορτζίδη για να εξακολουθήσουν να εργάζονται, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους κρίσιμες υπηρεσίες του νεοσύστατου δήμου μας (οι παιδικοί σταθμοί, τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, η καθαριότητα κλπ), για τις οποίες πληρωμές, ο αγαπημένος της ιστοσελίδας κ. Κωνσταντάτος στη σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ το Μάη του 2011 είχε πει: «Βεβαίως και στηρίζουμε τον Δήμαρχο, δεν υπάρχει καμία αντίθετη άποψη ούτε είμαστε ενάντια στο εντέλλεσθε, που θέλει ο Δήμαρχος να προχωρήσει και να κάνει, το στηρίζουμε ψυχή και σώματι». (Τον Οκτώβρη του 2013, όπως συνηθίζει, πήρε στροφή 180 μοιρών, μιλώντας, όπως και η ιστοσελίδα, για «μη νόμιμες πληρωμές»).

Σε πλήρη αντίθεση με τις αθλιότητες, και τα «είπα ξείπα» η θέση του  Χρήστου Κορτζίδη για το θέμα είναι από την πρώτη στιγμή καθαρή, τίμια  και παλικαρίσια:


Το Μάη του 2011 στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν ζήτησε να ληφθεί απόφαση, προκειμένου η ευθύνη για τις συγκεκριμένες πληρωμές να βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο και κανέναν από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που εξέφρασαν (όπως ο κ.  Κωνσταντίνος)  σύμφωνη γνώμη.

Το 2013 την υπερασπίστηκε τόσο απέναντι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, όσο και στο πειθαρχικό και το ίδιο κάνει μέχρι σήμερα, με αρχές, συνέπεια και ήθος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου