Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

«240 Χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό» - το πρόγραμμα

Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό" έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού ως κοινού αγαθού για όλους, καθώς και την ανάγκη προστασίας του από μελλοντική εντατική εκμετάλλευση.

Από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, με χορηγούς τους αιγιαλούς της Αττικής και καύσιμο το θαλασσινό αεράκι, ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα και θα ενεργοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες, ώστε να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στις απειλούμενες παραλίες μας και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ενεργοποίηση και η ομαδική δράση των πολιτών ενάντια σε περιορισμούς της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής τους, μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε Νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της φυσικής κληρονομιάς μας.

Σε κάθε έναν από τους σταθμούς διανυκτέρευσης και ξεκούρασης [Ελευσίνα, Ελληνικό, Σούνιο, Ναός Αρτέμιδος (Βραυρώνα) και Μαραθώνας] θα διοργανωθούν εκδηλώσεις από μουσικούς, ηθοποιούς, ντι-τζέις, γκραφιτάδες, ιστιοπλόους.

Είναι ανοιχτή και υπό διαμόρφωση μια συμβολική σκυταλοδρομία, ταυτόχρονα με τον Υπερμαραθώνιο από 240 πολίτες ή ομάδες πολιτών που θα τρέξουν τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο, ώστε να μεταφερθεί το μήνυμα της κοινής προσπάθειας ως τον τελικό προορισμό στις 12 Ιουλίου.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 2/7 στις παρακάτω διευθύνσεις και τηλέφωνα:

Διοργανωτής και Υπεύθυνος:
Άγης Εμμανουήλ (6934-973.056, noemvri14@hotmail.com, 240kmgialos@gmail.com)
Υπεύθυνοι:
Τάνια Ελέζογλου (6945-230.037, taniaelezoglou@yahoo.gr)
και Ανδρέας Κοσσιώνης (6948-407.278, andreaskossionis@gmail.com)

Πρόγραμμα
(σε εξέλιξη και με πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις)

8/7 Εκκίνηση από Ίσθμια με την Ανατολή του ήλιου και τερματισμός στην Ελευσίνα - μάλλον χωρίς σπάσιμο της διαδρομής σε πρωινό απογευματινό.(60 με 63 χιλιόμετρα ανάλογα με το αν ξεκινήσουμε από Κεχριές ή Αρχαιολογικό χώρο μουσείου Ισθμίων και όλη η διαδρομή στην Π. Εθνική οδό)

9/7: Εκκίνηση από Ελευσίνα με την Ανατολή του ήλιου (πάντα ) και τερματισμός, με ενδεχόμενο σταθμό στο Π. Φάληρο* , στο Ελληνικό (42 χιλιομετράκια και η διαδρομή θα είναι από Ελευσίνα-Εθνική -Λεωφόρο Σχιστού - Λιμάνι Πειραιά – Κλεισόβης - Πειραϊκή - ΣΕΦ-Π. Φάληρο - παραλία Αγ. Κοσμά)
*(εάν σταματήσουμε Π. Φάληρο για μικρή εκδήλωση η διαδρομή θα σπάσει σε πρωινή και απογευματινή ώστε να φτάσουμε Π.Φάληρο απόγευμα και να συνεχίσουμε για Αγ. Κοσμά όπου θα γίνει η κυρίως εκδήλωση )

10/7: Εκκίνηση από Αγ. Κοσμά/Ελληνικό με... την Ανατολή και τερματισμός κατά πάσα πιθανότητα Λαύριο (ή Σούνιο) .Θα γίνει μια στάση στην Ανάβυσσο όπου θα γίνει μια εκδήλωση με Ναυτικό Όμιλο στον Αγ. Νικόλα και στη συνέχεια θα τερματίσουμε στο Λαύριο ή Σούνιο.(60 ή 50 χιλιόμετρα και όλο παραλία-παραλία, γιαλό αιγιαλό).

11/7: Εκκίνηση από Λαύριο (ή Σούνιο) πουρνό πουρνό και τερματισμός στο Ναό της Αρτέμιδος [53 χιλιόμετρα: Λεωφόρος Λαυρίου -Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη-Βραυρώνα (Ναός Αρτέμιδος)]

12/7: Εκκίνηση από Ν. Αρτέμιδος 3 και μισή και τερματισμός στην παραλία Σχοινιά [36 χιλιόμετρα: Λούτσα-Ραφήνα(Οδός Ευβοίας)-Λ.Μαραθώνος -Σχοινιάς ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου