Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

AKOY ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

γράφει ο Κώστας Ζυρίνης

Και τώρα ανθρωπάκο της διπλανής πόρτας, άκου:

Σ' ακούω να κλαψουρίζεις σαν μωρή παρθένα, όπου βρεθείς κι όπου σταθείς. “Ήταν ανάγκη να χτυπήσει και μένα η Κρίση”; Έλα ντε! Ήταν ανάγκη; Και σένα; Καλά τους άλλους -τι σε νοιάζει
για τους άλλους;- αλλά και σένα; Κι εσένα με τα τόσα “κονέ”, γαμώτο;

Το ξέρω πως είσαι “καλός οικογενειάρχης” και πως ποτέ δεν έκλεψες -όπως οι αγοραίοι διαρρήκτες- ποτέ δε λάδωσες -πλην “εξαιρετικών” περιστάσεων και ποτέ (λέμε τώρα)- ποτέ δεν πούλησες την ψήφο σου στον κουμπάρο πολιτευτή για να βολέψει το γιο σου. Ποτέ! Εσύ ποτέ! Οι “άλλοι” τα κάνουν αυτά. Ε, κι αν το 'κανες κάπου κάπου, ήταν “μια θυσία ενός πατέρα προς τα παιδιά του”. Γι αυτό υπάρχουν οι πατεράδες εξ άλλου. Για να βολεύουν τα δικά τους παιδιά. Μη γίνουν κλεφτρόνια, νταβατζήδες ή -ακόμη χειρότερο- μη γίνουν κουμμουνιστές! Και τα παιδιά των άλλων; Α, όλα κι όλα, δεν σε αφορά, δεν είναι δική σου δουλειά, ας πρόσεχαν.

Το Σύστημα φταίει. Το “Σύστημα”! Και ποιος φταίει για το “σύστημα”; Ποιος και τι είναι το “σύστημα”; Εσύ δεν είσαι μέσα σ' αυτό, σαν γρανάζι, σαν ιμάντας μετάδοσης, σαν στυλοβάτης; Εσύ δεν ψηφίζεις ανελλιπώς τον “κουμπάρο” για να διορίσει το γιο σου; Αλλιώς πώς θα καταντούσε ο κανακάρης σου; Κλεφτρόνι; Νταβατζής; Κομμουνιστής; Ε, πώς;


Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

2 σχόλια:

  1. Η λογική του 'μαζί τα φάγαμε' διαχέοντας την ευθύνη θεωρεί συνυπεύθυνο τον εκπορνευόμενο με τον εκπορνευτή,το βιαζόμενο με το βιαστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Και τώρα; Τώρα σου φταίνε “οι αριστεροί”, ανθρωπάκο. Που δεν είναι σοβαροί, που θέλουν να τα βάλουν με τους ισχυρούς του κόσμου, μα είναι πράγματα αυτά; Οι τυχοδιώκτες! Θυμάσαι παλιά που σου 'λεγαν “θα μας τα πάρουν οι κουμμουνισταί”; " :
      Έβαλα αυτό μόνο για να κατανοήσεις πού απευθύνεται...

      Διαγραφή