Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στους εθελοντές του Μ.Κ.Ι.Ελληνικού

H Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και με τη βοήθεια των εξειδικευμένων επιστημόνων – διασωστών της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.)
διοργανώνουν ανοιχτή εκπαίδευση των εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο (πρώην αμερικάνικη βάση) στην ΚΑΡΠΑ το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 από 10:00 έως 12:00 στον χώρο του Ιατρείου.
 
Η εκπαίδευση των εθελοντών αφορά τη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά. Εθελοντές εξειδικευμένοι επιστήμονες-διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ συμμετέχουν σε κάθε εκπαίδευση.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση των εθελοντών στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα εργασίας και ο εξανθρωπισμός του Δημοσίου χώρου.


Η εκπαίδευση θεωρείται απαραίτητη γιατί η ζωή είναι σημαντική για όλους μας
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου