Τη δέσμευση ότι θα συμβάλει στην αποκατάσταση του ειρηνικού κλίματος και της ασφάλειας των πολιτών προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για την ανάπτυξη δημοκρατικού διαλόγου στην πόλη απέσπασε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια ο νεοεκλεγείς δήμαρχος
Ν. Φιλαδελφείας Άρης Βασιλόπουλος κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Κατεχάκη.

Συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο δήμαρχος προσήλθε για να διαμαρτυρηθεί για το καθεστώς εκφοβισμού και απειλών που έχει βιώσει η Ν. Φιλαδέλφεια το τελευταίο διάστημα.
 
Κοινή ανακοίνωση όλων των δημοτικών παρατάξεων

Στην έκδοση κοινής ανακοίνωσης έπειτα από δύο συσκέψεις προχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις, πλην ΚΚΕ, για τα περιστατικά βίας στην πόλη τους, με αφορμή το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο και το γήπεδο της ΑΕΚ.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση:

"Τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όσο και μετεκλογικά, οι δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας εξέφρασαν τις απόψεις τους, τόσο για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο όσο και για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Ανεξάρτητα από την άποψη του καθενός για τα παραπάνω, οφείλουμε ως επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας και να διαφυλάξουμε την ομαλότητα στην πόλη μας, επιδιώκοντας τη λύση των διαφορών και των προβλημάτων με συζήτηση και δημοκρατικό διάλογο".

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι: Δύναμη πολιτών (Άρης Βασιλόπουλος), Ένωση Δημοτών (Λύσσανδρος Γεωργαμλής), ΝΕΟ (Γιώργος Αράπογλου), Ζούμε μαζί (Απόστολος Κόντος), Νέα Προοπτική (Ευτυχία Γαϊτανά - Αποστολάκη), Μπροστά (Βάσω Αγαγιώτου).

Πηγή