Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ρ.Δούρου : Για τη Δύναμη Ζωής δεν υπάρχουν ημέτεροι δήμαρχοι - Συνάντηση με Δημάρχους της Περιφέρειας Νήσων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ύδρας, μετά από πρόσκληση της εκλεγμένης Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του εκλεγμένου Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου, με τη συμμετοχή των εκλεγμένων δημάρχων των δήμων της Περιφέρειας των νήσων. Στη συνάντηση μετείχαν η εκλεγμένη Δήμαρχος Σαλαμίνας Ρούλα Νάννου, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων Κώστας Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης.

Στην αρχική της παρέμβαση η Ρένα Δούρου τόνισε ότι για την Περιφερειακή Παράταξη «Δύναμη Ζωής», «δεν υπάρχουν ημέτεροι δήμαρχοι, δήμαρχοι α’ και β’ κατηγορίας» ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας «μακριά από κομματικές ταυτότητες» στο πλαίσιο μίας «συμμετοχικής διαδικασίας που θα κρατήσει πέντε χρόνια». Η ίδια τόνισε ότι η «Περιφερειακή διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» στηρίζεται στους 66 δήμους και δημάρχους, για να δώσει ως Περιφέρεια έναν διαρκή και δύσκολο αγώνα διεκδίκησης όσων οφείλει η κεντρική διοίκηση στη δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση», παρατηρώντας παράλληλα ότι «στο θερινό τμήμα της Βουλής ψηφίζονται νομοσχέδια που προβλέπουν περαιτέρω περιορισμούς για την τοπική αυτοδιοίκηση».

Στις τελικές της παρατηρήσεις η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα που έθεσαν οι δήμαρχοι, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους συνομιλητές της ότι τίθενται τα θεμέλια για μια διαφορετική συνεργασία. Η ίδια ανέδειξε ως ζητήματα που χρήζουν άμεσης συντονισμένης δράσης, τη διαχείριση των απορριμμάτων και το θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο. Πρόκειται για μια «αξιολόγηση χωρίς δημοσιονομικό όφελος που ουσιαστικά οδηγεί σε απολύσεις. Το θέμα δεν τίθεται με όρους αποτελεσματικότητας του δημοσίου». 

Η Ρένα Δούρου επεσήμανε τα προβλήματα που θέτει η πώληση του λιμανιού της Ύδρας και τα οποία είναι κοινά για τα λιμάνια των άλλων νησιών. «Δεν θεωρώ ότι τίθεται μόνο οικονομικό ζήτημα αλλά θέτει και εθνικά ζητήματα». Τέλος ό,τι αφορά στο θέμα της ανεργίας, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι «το σημαντικό είναι να μην προστεθούν επιπλέον άνεργοι, για να κάνουμε εμείς μετά τους φιλάνθρωπους – για αυτό και προεκλογικά ποτέ δεν τάξαμε θέσεις εργασίας».

Νωρίτερα οι δήμαρχοι είχαν περιγράψει τα κοινά αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου