Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Δήμος Ηλιούπολης: Δράσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών

• Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της δωρεάν σύνταξης φορολογικών δηλώσεων με απόλυτη επιτυχία. Εξυπηρετήθηκαν περίπου 150 οικογένειες συνδημοτών μας από συνδημότες μας λογιστές τους οποίους θερμότατα ευχαριστούμε για την ευαισθησία τους και την ανθρωπιά τους.  
Ξεκίνησαν τα θαλάσσια μπάνια στην Πρώην Πλαζ
του Ε.Ο.Τ. στον Άγιο Κοσμά. Καθημερινά εξυπηρετούνται 200 συνδημότες μας. Η δράση εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία.  
Συνεχίστηκε κανονικά μετά τις εκλογές η διάθεση τροφίμων χωρίς μεσάζοντες. Έγιναν τρεις διαθέσεις τροφίμων μέχρι στιγμής. Τελευταία για το καλοκαίρι στις 3-8-2014.

Ξεκίνησε η συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ήδη γιατρός και νοσηλεύτρια επισκέπτονται κατ' οίκον για ιατρικές εξετάσεις και νοσηλευτικές παρεμβάσεις ανήμπορους συνδημότες μας κάθε Παρασκευή. Μέχρι τώρα εξυπηρετήθηκαν περίπου 90 άτομα.
Κινητοποίηση και στελέχωση του εξωτερικού δικτύου με πολλούς  αξιόλογους συνδημότες ιατρούς
  Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται τέλος του Ιουλίου η φύλαξη των παιδιών στο παιδότοπο Κάραμελ. Μια δράση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Εισπράττουμε καθημερινά την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες των γονέων των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στο παιδότοπο.
Διανομές πακέτου τροφίμων από Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνική Υπηρεσία σε περίπου 380 οικογένειες (μετά τις εκλογές)
Συνεχίζονται: Α) Μαστογραφίες
Β) Μαστολογικές εξετάσεις
Γ) Υπερηχογραφήματα

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Χάνω βάρος- Κερδίζω ζωή» στο ιατρείο αντιμετώπισης αυξημένου βάρους σώματος του Νοσοκομείου Παίδων. Μια δράση απόλυτα πετυχημένη που έλυσε και λύνει προβλήματα υπέρβαρων παιδιών. Γίνεται σε συνεργασία με την Α' Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων. Τηλέφωνο για ραντεβού 213 2013-666 Κα Χαρμανδάρη.
Δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις για ασθενείς με διαβήτη Τύπου ΙΙ, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Μια σειρά σοβαρών αιματολογικών εξετάσεων  που γίνεται στην βιοιατρική με ραντεβού κατόπιν συνεννόησης με την Κοινωνική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 210- 9970055.
Συνεχίζεται ο δωρεάν πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος από συνεργαζόμενο με την Κοινωνική Υπηρεσία και Ιδιωτικό Οφθαλμιατρείο εντελώς δωρεάν. Για ραντεβού τηλεφωνήστε στο 210- 9970055
Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον οδηγισμό στην Αγ. Μαρίνα λειτουργεί και φέτος με απόλυτη επιτυχία. 150 περίπου παιδιά άπορων οικογενειών έχουν ενταχθεί σε αυτό. Η πρώτη ομάδα των παιδιών ολοκλήρωσε ήδη το κατασκηνωτικό πρόγραμμα και ήδη εξελίσσεται το πρόγραμμα για τη δεύτερη ομάδα παιδιών
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου προμηθεύτηκε οφθαλμιατρικά μηχανήματα (Δωρεά) που καλύπτουν ένα σημαντικό κομμάτι του οφθαλμολογικού ελέγχου. Σύντομα θα αξιοποιηθούν και θα λειτουργήσει το οφθαλμιατρείο του Δήμου
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των Δωρεάν Υποστηρικτικών μαθημάτων ( Κοινωνικά Φροντιστήρια) σε μαθητές λυκείου και γυμνασίου. Μια δράση η οποία επιβάλλεται να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί από Σεπτέμβρη. 170 παιδιά υποστηρίχθηκαν από αυτή τη δράση.
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες
Ολοκληρώθηκαν οι κτηριακές εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ- ΑΜΕΑ στο 8ο Γυμνάσιο , στο συγκρότημα των πολυκλαδικών, σύμφωνα με ότι από τον νόμο προβλέπεται. Αδειοδοτήθηκε η κτιριακή υποδομή από την Περιφέρεια και στην συνέχεια η δομή εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕNEIAKHΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» 2014-2015. Πρόκειται για τεράστια επιτυχία της διοίκησης του Δήμου. Αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων, την αδειοδότηση και την ένταξη στο κοινωνικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Σύντομα θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για να λειτουργήσει το επιδοτούμενο Κοινωνικό Πρόγραμμα προσφέροντας τεράστια βοήθεια στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα. 
 
Υπάρχουν και άλλες δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα υλοποιηθούν.


Με εκτίμηση,

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Πηγή: www.cityofilioupolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου