Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ο Δήμος Γλυφάδας ψάχνει ανείσπρακτα και μοιράζει κλήσεις

Πολλοί είναι οι κάτοικοι σε Αλιμο, Καλαμάκι, Φάληρο, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, που παρέλαβαν ειδοποίηση για πληρωμή κλήσης απο το Δημο Γλυφάδας επί δημαρχίας Κόκορη, η οποία φέρεται να επιβλήθηκε πριν από πολλά χρόνια. Σε πολλούς υποτιθέμενους παραβάτες δημιουργεί πλήθος προβλημάτων καθώς οι περισσότερες κλήσεις αναγράφουν το ίδιο ποσό προστίμου, ενώ οι οδηγοί δεν θυμούνται αν είχαν επισκεφτεί τον δήμο Γλυφάδας εκείνη την ημερομηνία και εαν πάρκαραν το οχημά τους στο σημείο που τους επιβλήθηκε η υποτιθέμενη κλήση.
 
Ωστόσο πολλοί εξαγριωμένοι οδηγοί φέρεται να δηλώνουν ότι είναι γνωστή η νοοτροπία της αυθαιρεσίας του πρωην δημάρχου της Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη, αλλά δεν επιτρέπεται να πληρώνουν οι επισκέπτες της Γλυφάδας τα σπασμένα του Δημου.

Μάλιστα σε όλες τις κλήσεις υπάρχει και μια υπενθύμιση: «Παρακαλείστε όπως εξοφλήσετε το αναγραφόμενο ποσό μέχρι 30 Ιουνίου 2014», δηλαδή 5 μέρες μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Εξάλλου τον Σεπτέμβριο θα αναλάβει τον Δήμο Γλυφάδας ο Γιώργος Παπανικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι στο Συνήγορο του πολίτη προσέφυγαν στο παρελθόν κάτοικοι των Δήμων Αθηναίων και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αµφισβητώντας πρόστιµα παράνοµης στάθµευσης που τους επιβλήθηκαν, πριν από πολλά έτη.
    
Ωστόσο ο Συνήγορος του Πολίτη υποδεικνύει στους πολίτες να ζητήσουν από τις υπηρεσίες των ∆ήµων αντίγραφα των κλήσεων-πράξεων βεβαίωσης παράβασης οχήµατος- προκειµένου να ελέγξουν το περιεχόµενο αυτών. Ακολούθως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συγκρίνουν τα στοιχεία του οχήµατος ιδιοκτησίας τους, όπως αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας, µε τα στοιχεία αυτού όπως αναγράφονται στις κλήσεις και σε περίπτωση που τα στοιχεία της κλήσης είναι εσφαλµένα ή ελλιπή, η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα.

Την ίδια ώρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι ο έλεγχος της στάθμευσης από τους
Δήμους, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, γίνεται στη βάση μιας εσφαλμένης ερμηνείας των νόμων, ενώ καταγγέλλει αυτή την πρακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου