Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α : ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΚΤΩΝ-ΑΙΓΙΑΛΟΥ-ΔΑΣΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  & KAΛΟΥΜΕ

στη δημόσια εκδήλωση διαλόγου και συντονισμού που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου σωτηρίας των ακτών και του αιγιαλού

 Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 7.30μμ στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138) με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

 
Η δημοτική κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και ο επικεφαλής της δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης καλούν τα μέλη της και τους Γλυφαδιώτες να πάρουν μέρος στη δημόσια εκδήλωση διαλόγου και συντονισμού που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου σωτηρίας των ακτών και του αιγιαλού αύριο Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138) με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προόδου. Στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων, η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας. Οι σχεδιασμοί αυτοί αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. Παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από φαραωνικού τύπου τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «fast truck» αντιδημοκρατικές διαδικασίες.
 
Από κοινού οι ενεργοί πολίτες και οι κοινωνικοί φορείς που νοιάζονται για αυτό το τόπο, μπορούμε να αντιπαλέψουμε και να αποκρούσουμε αυτές τις απαράδεκτες πολιτικές και ρυθμίσεις που διαλύουν και ξεπουλούν τα πάντα ακόμη και τις ακτές, τις παραλίες και τα δάση και στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και τη βιώσιμη οικονομία.

Η δημοτική μας κίνηση πρωτοστατεί ήδη στην κατεύθυνση αυτή και συμμετέχει σε κάθε σχετική κινηματική δράση στα νότια προάστια όπως για τη σωτηρία του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου και είναι ιδρυτικό μέλος στο Πανελλαδικό δίκτυο «ΑΚΤΕΣ - ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.30μμ
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ (Πειραιώς 138, ΜΕΤΡΟ «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»)

Γλυφάδα 15 Ιουλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου