Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Προσφυγή του Χρήστου Κορτζίδη στο ΣτΕ : εκεί που του χρωστάνε, του ζητάνε και το βόδι

  • Τέθηκε σε αργία γιατί κράτησε εργαζόμενους στην εργασία τους και διασφάλισε τη συνέχιση των υπηρεσιών του Δήμου (για τα "ανυπάκουα εντέλεσθε" του Δήμαρχου Χρήστου Κορτζίδη δείτε κι εδώ.).
  • Τέθηκε σε αργία από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλη Αγγελάκα, του οποίου την πολιτική τοποθέτηση και ποιότητα βλέπουμε εδώ (δηλ. θα μπορούσε να είναι και ο Μουρούτης ή ο Μπαλτάκος στη θέση του).

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης για αναστολή και ακύρωση
ως αντισυνταγματικής της απόφασης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (2.6.2014) με την οποία τέθηκε σε δεκαήμερη αργία για παράβαση καθήκοντος γιατί απασχόλησε στον δήμο εργαζομένους των οποίων η σύμβαση εργασίας είχε λήξει και ότι εξέδωσε εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων αυτών τα οποία είχαν κριθεί παράνομα. Το πειθαρχικό είχε κρίνει ότι έπραξε τα παραπάνω από βαριά αμέλεια.

Στην προσφυγή του, ο Χρ. Κορτζίδης υποστηρίζει ότι κράτησε στον δήμο τους εργαζομένους καθώς ήταν απολύτως αναγκαίοι για τη συνέχιση των υπηρεσιών του δήμου και ειδικά της αποκομιδής των απορριμμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα ήταν δυνατόν να λειτουργήσουν τουλάχιστον οι υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως αθλητικές, πολιτιστικές κ.λπ., προσθέτει ο κ. Κορτζίδης.

Η ενέργειά του αυτή δεν αποσκοπούσε στο να προσπορίσει παράνομο όφελος σε κανέναν, αλλά αντίθετα αποκλειστικός γνώμονας των ενεργειών του ήταν η εξυπηρέτηση του γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος και η συνέχιση των υπηρεσιών του δήμου. Όσο για την αντισυνταγματικότητα της απόφασης επικαλείται τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου