Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ... ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΒΒ!

Τις μέρες αυτές ψηφίζεται με συνοπτικές διαδικασίες στα θερινά τμήματα της Βουλής το σχέδιο νόμου για τους αιγιαλούς. Πρόκειται για ένα νομοθετικό έκτρωμα που παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, το κοινοτικό δίκαιο, αλλά και την επιστημονική κοινότητα.

Με το νομοσχέδιο αυτό συντελείται
έγκλημα σε βάρος των παραλιών μας. Με μπαζώματα και ιδιωτική εκμετάλλευση των αιγιαλών, δικαίωμα που εκχωρείται στους πάσης φύσης «επενδυτές», και με νομιμοποίηση των ήδη υπαρχόντων καταπατήσεων και αυθαιρεσιών επί των αιγιαλών, πέρα από την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, οι πολίτες αποκλείονται οριστικά από τις ακτές!

Η ανησυχία μας για το φυσικό περιβάλλον στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εντείνεται, γιατί την περίοδο αυτή μεθοδεύονται νέες “ιδιωτικοποιήσεις” στις περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

Μετά τη χερσόνησο του ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (μαζί με τους Α΄Ζώνης αρχαιολογικούς χώρους, βλ. Ναός του Απόλλωνα μέσα στην πλαζ του Αστέρα) ,για την οποία αναμένεται η έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ μέσα στο φθινόπωρο, έχει ήδη δρομολογηθεί η εκποίηση της Πλαζ της Βουλιαγμένης, με προτιμητέο επενδυτή το αραβικό fund που επελέγη για τον ΑΣΤΕΡΑ. Το Ελληνικό Δημόσιο εκχωρώντας την έκταση, θα απολέσει τις ετήσιες εισπράξεις της τάξης των 500.000 ευρώ από τα εισιτήρια της πλαζ, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα στους επενδυτές να ανεγείρουν, κατά το δοκούν, κτήρια, ξενοδοχεία και όποιες άλλες εγκαταστάσεις μέσα στην πλαζ!

Η Α' Πλαζ της Βούλας, μαζί με την έκταση του πρώην camping Βούλας, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, είναι επίσης στην πρώτη γραμμή προτεραιοτήτων της 'ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ' για εκχώρηση-ιδιωτική εκμεττάλευση με συνοπτικές διαδικασίες. 
 
Θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον και οι υπόλοιπες εκτάσεις: η πλαζ και η ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας , το Καβούρι και άλλες.

Τις μικρές παραλίες, που μέχρι τώρα παραχωρούνταν με υπουργική απόφαση στο δήμο για απλή χρήση, τις μόνες που απέμεναν ελεύθερες για τους πολίτες, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έχει αναλάβει «να αξιοποιήσει» με απευθείας δημοπράτηση σε ιδιώτες .

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, η πρόσφατη καταπάτηση και απόπειρα περίφραξης μιας από τις ελάχιστες ελεύθερες παραλίες του Δήμου μας, της παραλίας Αγ. Νικολάου Καβουρίου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Δεν μπορούμε πλέον να αρκεστούμε σε διαπιστώσεις και καταγγελίες. Είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί, γιατί όλοι θιγόμαστε από τις αντισυνταγματικές αυτές μεθοδεύσεις.

Για την προάσπιση των ακτών έχει δημιουργηθεί Πανελλαδικό Δίκτυο με τον τίτλο ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ και με τη συμμετοχή εκατοντάδων συλλογικοτήτων, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος. Πολλές δράσεις πρόκειται να οργανωθούν με αποκορύφωμα τον Υπερμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου, από την Κόρινθο έως το Μαραθώνα, 8 έως 12 Ιουλίου.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις του Πανελλαδικού Δικτύου ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.
Από τη δική μας συμμετοχή κρίνονται πολλά!

Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
3-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου