Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Κλείνει δυο παιδικούς σταθμούς ο Πατούλης ενώ στις εκλογές υποσχόταν ν’ ανοίξει και άλλους

Ένα μόλις μήνα μετά τις δημοτικές εκλογές αρχίζουν να αποκαλύπτονται τα ψέματα με τα οποία η διοίκηση Πατούλη, εξασφάλισε την επανεκλογή της, καταγγέλλει η παράταξη "ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ" , η δημοτική παράταξη , που είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι  μείζων αντιπολίτευση τονίζει ότι πριν τις εκλογές, με άλλη ανακοίνωσή της , τότε με τίτλο «Ο Δήμαρχος των έργων ή ο Δήμαρχος του copy-paste;», είχε αποκαλύψει ότι το πρόγραμμα Πατούλη του 2014 για τις γειτονιές του Αμαρουσίου ήταν ουσιαστικά πανομοιότυπο με το πρόγραμμα που είχε κυκλοφορήσει το 2010.

Μία από τις αντιγραφές του, τονίζει ,  περιελάμβανε και τη «δημιουργία ενός νέου Παιδικού Σταθμού» στο Ψαλίδι. Φαίνεται , προσθέτει , ότι για τη διοίκηση Πατούλη οι προεκλογικές εξαγγελίες που κόπτονταν για τις «κοινωνικές υποδομές της γειτονιάς» δεν είναι σημαντικές μετεκλογικά» , αφού « τη χρονιά 2014 – 2015, θα λειτουργήσουν 11 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και όχι 13 όπως τη χρονιά 2013 – 2014».

Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», του κ. Μαγιάκη , τονίζει  ότι « η  διοίκηση Πατούλη περηφανευόταν προεκλογικά πως δεν έκλεισε κανένας παιδικός σταθμός παρά την οικονομική κρίση. Να τώρα, μετά τις εκλογές, κλείνουν δύο». Και καθιστά επίσης , «τα μέλη του Δ.Σ. του Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α. και μέλη της διοίκησης Πατούλη,  υπεύθυνα για τη δυσχερή κατάσταση που δημιουργούν στους συμπολίτες μας με αυτή την απόφαση, που πήραν “ελαφρά τη καρδία”».  Διότι , όπως αναφέρει , «πάνω από 70 νήπια που φιλοξενούνταν στους δύο προαναφερόμενους παιδικούς σταθμούς θα στοιβαχτούν στους 11 ήδη υπερκορεσμένους των άλλων περιοχών, μας πληροφορεί η απόφαση του Δ.Σ. του Ο.ΚΟΙ.Π.ΑΔ.Α».

 
Αλλά , επειδή αυτό  σημειώνει , « δεν είναι δυνατόν να γίνει, είναι σίγουρο πως αρκετά νήπια θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών το προσεχές έτος».


Έτσι , « στις αποκλεισμένες από τους παιδικούς σταθμούς οικογένειες με βρέφη, η διοίκηση Πατούλη προσθέτει και οικογένειες με νήπια. Ο «θεσμός» των πελατειακών σχέσεων, των κολλητών και των ημετέρων, θα θριαμβεύσει» σημειώνει.
 
Και καλεί τη ¨διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αντί να αναλογιστεί την εντονότερη οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, την ανεργία που καλπάζει και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν υπολογίζονται στους άνεργους και βιώνουν οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, προσθέτει με την απόφασή της νέα προβλήματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

 
Αντί να βοηθήσει τις άνεργες μητέρες, αίροντας τον αποκλεισμό τους από τους παιδικούς σταθμούς, αντί να αυξήσει το ετήσιο εισόδημα που απαιτείται για τη μη καταβολή τροφείων (σήμερα είναι 10.000 €), αντί να μειώσει τα τροφεία για τα μεσαία εισοδήματα, σε συμβολικό ποσό, δημιουργεί νέα αδιέξοδα στις οικογένειες με τις αποφάσεις της». 

 
Η δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι» , τονίζει  ότι αν η ίδια ήταν Δημοτική Αρχή , « δεν θα λειτουργούσε ποτέ με αυτό τον ύπουλο και ανήθικο τρόπο». Και διαβεβαιώνει ότι « θα ασκήσει κάθε είδους πίεση και διεκδίκηση, προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε : 

  1. Να ευρεθούν και να νοικιαστούν χώροι ώστε να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. 
  2. Να εγκριθούν άμεσα από τη νέα διοίκηση της περιφέρειας Αττικής τα κονδύλια που απαιτούνται και να δρομολογηθεί η κατασκευή του νέου παιδικού σταθμού στο Ψαλίδι (Ο.Τ. 580) ώστε την επόμενη χρονιά (2015 -2016) να λειτουργεί. 
  3. Να εγκριθούν κονδύλια από το Σ.Ε.Σ. (το νέο ΕΣΠΑ) που να εξασφαλίζουν τόσο την απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, όσο και τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των παιδιών των εργαζόμενων μητέρων».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου