Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας

Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής. Συγχαίρουμε κάθε μαθητή και μαθήτρια που συμμετείχε στη σκληρή διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, μια διαδικασία που γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη για τους
μαθητές και τις οικογένειές τους, που βιώνουν τα βάρη μιας μνημονιακής επίθεσης που έχει γίνει καθεστώς για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που τώρα εισέρχονται στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, θα κληθούν να σπουδάσουν σ’ ένα Πανεπιστήμιο πολύ διαφορετικό απ’ ότι μπορεί να το είχαν φανταστεί. Ένα Πανεπιστήμιο που συνεχώς υποβαθμίζεται, που η φοίτηση σε αυτό γίνεται όλο και ακριβότερη όσο η φοιτητική μέριμνα διαλύεται, με μια άνευ προηγουμένου εντατικοποίηση φτιαγμένη για να πετάει απέξω κόσμο, με τις διαγραφές φοιτητών να στέκονται σα διαρκής απειλή πάνω απ’ τα κεφάλια τους για να τους πειθαρχεί, με κατάργηση του ασύλου, security μέσα στις σχολές και φίμωση της φωνής τους για τα όσα τους αφορούν.

Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πια, ακόμα και γι’ αυτούς που ξεπέρασαν το φράγμα των Πανελληνίων, πως η φοίτηση δεν αποτελεί πια δικαίωμα, αλλά προνόμιο, πώς στο όραμα της κυβέρνησης αυτής και των προηγούμενων, το «Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο» είναι οριστικά παρελθόν.

Ωστόσο, όσες και όσοι σήμερα μπαίνουν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, είναι αναγκαίοι κι αναγκαίες όσο ποτέ, ως επιστήμονες αλλά και σαν νέοι και νέες που έχουν αποφασίσει ν’ αγωνιστούν για ένα διαφορετικό Πανεπιστήμιο σε μια καλύτερη κοινωνία. Για ένα Πανεπιστήμιο των αναγκών και των ονείρων μας, στο οποίο κανείς δε θα περισσεύει, για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το όμορφο ταξίδι ξεκινά γι’ άλλη μια γενιά.

Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι το μάθημα αρχίζει πάντα απο Α: Αντίσταση - Αλληλεγγύη - Ανατροπή!


Γραφείο Τύπου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου