Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Γ. Μυλόπουλος: Να επιστρέψουν οι διοικητικοί των ΑΕΙ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Να επιστρέψουν στις θέσεις τους όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ζήτησε ο απερχόμενος πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, μετά την αξιολόγηση-κόλαφο για την πολιτική των διαθεσιμοτήτων στα Πανεπιστήμια.

"Τα Πανεπιστήμια εξαρχής υποστήριξαν ότι η διαθεσιμότητα δεν είχε στηριχθεί σε αξιολόγηση των διοικητικών δομών τους και το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ ήταν πάντοτε ελλειμματικό» τόνισε ο Γ. Μυλόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στις διοικητικές δομές των πανεπιστημίων που παρήγγειλε ο Α. Λοβέρδος.

Όπως είπε ο απερχόμενος πρύτανης, τα αποτελέσματα ήταν "κόλαφος για όσους υποστήριξαν την οριζόντια, τυφλή και χωρίς τεκμηρίωση εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια", ενώ "δικαιώνουν απολύτως τα πανεπιστήμια, τα οποία εξαρχής υποστήριξαν ότι η διαθεσιμότητα δεν είχε στηριχθεί σε αξιολόγηση των διοικητικών δομών τους και το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ ήταν πάντοτε ελλειμματικό".

Κάλεσε, δε, τον υπουργό Παιδείας "να προχωρήσει μέχρι τέλους, ώστε να επιστρέψουν στις θέσεις τους όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι αδίκως τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και των οποίων οι θέσεις εργασίας αδίκως απειλήθηκαν".

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου