Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Η οργή του «νοικοκυραίου»

γράφει ο  Σπύρος Γουδέβενος

Από την Παρασκευή 1η Αυγούστου, τα ψέματα τελείωσαν για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων όταν ακολουθώντας τις εντολές των ΜΜΕ, μπήκαν στο TAXIS και είδαν τον νέο φόρο ακινήτων, συνέχεια του χαρατσιού της ΔΕΗ αλλά πιο ενισχυμένου αφού πλέον φορολογούνται
μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα και οικόπεδα!
 
Οι κατσαπλιάδες του Υπουργείου Οικονομικών βέβαια, το πολύ κακό νέο φόρο τον έκαναν με τα λάθη τους ακόμα χειρότερο, με αποτέλεσμα η ίδια η κυβέρνηση να παραδέχεται ότι το «μαλλί» βγαίνει περισσότερο από ότι εκτιμούσε και υπόσχεται στο μέλλον ελαφρύνσεις αφού οι πολίτες αρχικά φτάσουν στο ταμείο. Τα μηνύματα σε κοινωνικά δίκτυα, ακόμα και στα ΜΜΕ είναι χαρακτηριστικά… Οργή από τους «νοικοκυραίους»! Και ήδη ακόμα και τα μνημονιακά ΜΜΕ αρχίζουν να μιλάνε για όλεθρο της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι κάποιοι συνταξιούχοι, κάποιοι δημόσιοι και λίγοι ιδιωτικοί υπάλληλοι που μέχρι σήμερα τη «βόλευαν», όντας φοβισμένοι για τα χειρότερα, στήριζαν στην κάλπη ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζοντας από την μία το «αδιέξοδο» της μνημονιακής πολιτικής, αλλά σκεπτόμενοι αποκλειστικά το προσωπικό τους παρόν και κλείνοντας τα μάτια στην κοινωνική καταστροφή που λαμβάνει χώρα δίπλα τους, γυρνάγανε την πλάτη σε «αντιμνημονιακά» σχέδια.

 
Και τα χειρότερα για τους μικροϊδιοκτήτες έρχονται από τον Σεπτέμβρη που ενεργοποιούνται οι κατασχέσεις σπιτιών λόγω χρεών στην Εφορία. Τότε, θα δούμε τον Χαρδούβελη και τον Άδωνι να κουνάνε το δάκτυλο στο πολίτη, ότι πρέπει να βρει λεφτά (από πού άραγε;) για να γλιτώσει την περιουσία του!


Η κυβέρνηση όμως έχει μικρό βίο ακόμα. Χωρίς να μπορώ να αποκλείσω βρώμικα πολιτικά παιχνίδια με στόχο την εύρεση 180 πρόθυμων βουλευτών για εκλογή ΠτΔ, οι εκλογές μάλλον είναι αναπόφευκτες όχι τόσο λόγω των 180, αλλά του πολιτικού αδιεξόδου που θα βρεθεί η κυβέρνηση, με ένα κράτος χωρίς έσοδα και τα ομόλογα των τοκογλύφων να λήγουν κάθε μήνα! Εκεί, στις κάλπες, ο «οργισμένος» μικροϊδιοκτήτης θα εκτονώσει την οργή του, γιατί βέβαια το κατέβασμα στον δρόμο, η εξέγερση του είναι τουλάχιστον «ασύμβατα» με τα χρηστά ήθη που έχει διαπαιδαγωγηθεί. Θα τσακίσει τον Σαμαρά, όχι απλά μη ψηφίζοντας τον, αλλά θα ψηφίσει με «κρύα» καρδία τον ΣΥΡΙΖΑ για να σιγουρευτεί ότι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος -οι εχθροί της «ιδιοκτησίας»- θα πάνε στα τσακίδια! Θα αρκούν 2 φράσεις του Αλέξη Τσίπρα από τα μπαλκόνια, «φορολόγηση βάση συνολικού εισοδήματος», «καμία κατάσχεση σπιτιού για χρέη» και ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα δεν θα χρειαστεί καμία μετεκλογική συνεργασία!


Βέβαια, όπως αναφέρω μιλάμε για ένα εντελώς μικροαστικό κομμάτι, με αποκλειστικά ιδιοτελή κριτήρια, χωρίς κοινωνικά αντανακλαστικά, και για να μην είμαι άδικος, είναι το αποτέλεσμα μιας μεθοδευμένης προσπάθειας εκ μέρους του συστήματος τα τελευταία 30 χρόνια δημιουργίας ενός μεγάλου απολιτίκ εκλογικού κοινού!


Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οργανωμένος κόσμος του, το ριζοπαστικοποιημένο (από παλιά ή πρόσφατα) κομμάτι τη κοινωνίας που εκφράζει ο ίδιος (όχι αποκλειστικά), με αυτούς τους «νοικοκυραίους» είναι ζήτημα!

Οι ρήξεις που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ με δανειστές, οι εκβιασμοί αυτών προς εμάς που θα ακουστούν ως αποτέλεσμα των πρώτων ρήξεων, και τα «παπαγαλάκια» που θα σπέρνουν το φόβο (εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει απλά τον νόμο στα μεγάλα ΜΜΕ), θα δημιουργήσει τουλάχιστον ένα «σάστισμα» των νοικοκυραίων! Και επειδή την ρήξη ή την κάνεις ή δεν την κάνεις, ο μόνος δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης του, είναι να βάλει ως πρώτο στόχο την επαφή των νοικοκυραίων με αυτόν αλλά κυρίως με το ριζοσπαστικοποιημένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, μέσω δομών, θεσμών!
 


Πηγή: anemosantistasis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου