Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Σκουπιδιάρηδες: ερώτηση Χαράς Καφαντάρη - Νίκου Βούτση

Εργάζονται όλοι μέσα στα σκουπίδια, αλλά δεν παίρνουν όλοι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Ο λόγος για τους εργαζόμενους στη διαχείριση απορριμμάτων (ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, ΣΜΑ, ΚΔΑΥ, Μονάδες Επεξεργασίας, Αμαξοστάσια και συνεργεία συντήρησης οχημάτων).

Επίδομα λαμβάνουν όσοι απασχολούνται στη συγκομιδή και αποκομιδή, τη μεταφορά, τη διαλογή, την επιστασία και την καταστροφή απορριμμάτων, σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας και με το πλύσιμο αυτών, καθώς και οι οδοκαθαριστές και οι φύλακες λαμβάνουν το επίδομα.

Δίπλα τους, κυριολεκτικά, είναι χειριστές βαρούλκων και πρεσών, σηματωροί (ρυθμίζουν την κυκλοφορία οχημάτων), εργαζόμενοι σε πλυντήρια ρούχων εργασίας, ζυγιστές, επιτόπιο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, μηχανικοί, εισπράκτορες, επόπτες, εργαζόμενοι σε μονάδες καύσης νοσοκομειακών, σε μονάδες παραγωγής βιοαερίου, σε μονάδες επεξεργασίας στραγγισμάτων, στη μεταφροντίδα των αποκαταστημένων ΧΑΔΑ κ.λπ. Όλοι αυτοί δεν δικαιούνται το επίδομα των 35 έως 150 ευρώ, αλλά εργάζονται στους επιβαρυμένους χώρους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη και Νίκος Βούτσης επισημαίνουν με ερώτησή τους στους υπουργούς Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών ότι αέριοι ρύποι, οσμές, σκόνη, ρύποι επιβαρυμένοι και με μολυσματικούς παράγοντες είναι για όλους όσους είναι στον χώρο.

Μία σύγχρονη κοινωνία κρίνεται και από το πώς συμπεριφέρεται σε όσους της εξασφαλίζουν τις συνθήκες υγιεινής της.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου