Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ο νεοφιλελεύθερος κ.Μηταράκης, ο ΕΝΦΙΑ και οι ΟΤΑ

Την πρόταση να ανατεθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και η είσπραξή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διατύπωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ.Μηταράκης.

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας
στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και κληθείς να σχολιάσει τα όσα έχουν συμβεί τελευταία με τον ΕΝΦΙΑ, τόνισε ότι ο εν λόγω φόρος «πρέπει να πάει στους δήμους και στις περιφέρειες», προκειμένου - όπως είπε- «η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο σημαντικό κοινωνικό έργο που έχει αναλάβει».

Βέβαια δεν εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο η πρόταση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Τον υπονοεί όμως:


Να μην ελπίζουν πλέον οι ΟΤΑ σε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να ανταπεξέλθουν. Να γίνουν φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί.

Και οι ξεγάνωτοι τενεκέδες του νεοφιλελευθερισμού ετοιμάζουν και το όχημα. Πρόκειται για την "κίνηση Πατούλη" ενόψει των εκλογών της ΚΕΔΕ.


Να θυμίσουμε ποιοι δήμαρχοι από τα νότια προάστια σημμετέχουν σ' αυτή την κίνηση; Οι κκ Χατζηδάκης (Παλαιού Φαλήρου), Παπανικολάου (Γλυφάδας) και Κωνσταντέλος (Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης) - άπαντες "ανεξάρτητοι" προεκλογικά.

Να θυμίσουμε και ποιοι δήμαρχοι από τα νότια προάστια θεωρούσαν μέντορά τους τον κ.Χατζηδάκη; Οι κκ Κονδύλης (Αλίμου) και Κωνσταντάτος (Ελληνικού-Αργυρούπολης) - κι αυτοί "ανεξάρτητοι προεκλογικά.

Με τις υγείες τους στον δημαρχιακό θώκο - με τις υγείες μας στη θέση του συνήθους υποζυγίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου