Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ανατροπή στη Γλυφάδα: Για ποια ανατροπή μιλάτε κ.Παπανικολάου;

Τις μέρες αυτές είδε το φως της δημοσιότητας (και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της πόλης μας) κείμενο «μανιφέστο» 60 γαλάζιων δημάρχων το οποίο προσυπογράφει
και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης μας. Ο κ.Παπανικολάου πριν καν αναλάβει επισήμως, απέσυρε τη μάσκα του ανεξάρτητου και συμπαρατάχθηκε μαζί με τους υπόλοιπους δημάρχους της Ν.Δ. που επιδιώκουν τη διεκδίκηση της ηγεσίας στις προσεχείς εκλογές για τα όργανα της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθούν το προσεχές φθινόπωρο.
 
Παρουσίασαν λοιπόν την ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης τους, που για να θολώσουν τα νερά της δίνουν τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Κίνηση Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση». Μάλιστα από πολλούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες -σωστά κατά τη γνώμη μας- χαρακτηρίσθηκε ως «μανιφέστο υποστήριξης των πολιτικών του γνωστού εκπροσώπου της κ. Μέρκελ, κ. Φούχτελ».

Στην εκτενή τους διακήρυξη δεν αναφέρουν ούτε μια λέξη για τον «Καλλικράτη», που αποτελεί το κύριο εργαλείο στραγγαλισμού της Αυτοδιοίκησης, ούτε υπάρχει η παραμικρή αναφορά στις λέξεις "λαϊκή συμμετοχή, τοπική δημοκρατία" επιβεβαιώνοντας ότι το ισχύον συγκεντρωτικό δημαρχοκεντρικό πλαίσιο λειτουργίας αποτελεί επιλογή τους.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στις τεράστιες ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων και αποσιωπούν πλήρως τα αποτελέσματα της πολιτικής της μνημονιακής συγκυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου που έφερε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα σημερινά απερίγραπτα χάλια.

Κάτι ψελλίζουν -έτσι για «ξεκάρφωμα»- για το όργιο διαφθοράς και κακοδιαχείρισης στην Αυτοδιοίκηση, όπου μιλούν απλώς για λάθη, χωρίς απονομή ευθυνών και την παραμικρή αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο που έθρεψε την αδιαφάνεια, τις πελατειακές σχέσεις, και που διατηρείται ανέπαφο μέχρι και σήμερα, μέσω του απαράδεκτου εκλογικού πλειοψηφικού συστήματος που ισχύει.

Δεν έχουν την παραμικρή αναφορά για πιθανές έστω ελαφρύνσεις στα δημοτικά τέλη και τους άλλους τοπικούς φόρους που βαρύνουν αβάστακτα τους από παντού πληττόμενους πολίτες, ούτε και αλλαγές σε θεσμικό επίπεδο που θα επιτρέψουν το δημοκρατικό προγραμματισμό για τις ανάγκες των δημοτών και όχι τα έργα βιτρίνας ή εξυπηρέτησης ημετέρων.

Αναγορεύουν σε κύριο μοχλό ανάπτυξης τους ιδιώτες και υπόσχονται την προώθηση έργων με ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης. Δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά στις εργασιακές σχέσεις, στις απολύσεις, τις αξιολογήσεις, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τις ΜΚΟ και τις απαράδεκτες πεντάμηνες ή δίμηνες συμβάσεις.

Είναι λοιπόν φανερό ότι η πολιτική που επαγγέλλονται οι Νεοδημοκράτες (αλλά και οι συνεταίροι τους στη συγκυβέρνηση εκ του ΠΑΣΟΚ) δήμαρχοι, σημαίνει:
  • Λιγότερη δημοκρατία και περισσότερο συγκεντρωτισμό.
  • Μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών.
  • Παράδοση των υπηρεσιών των δήμων στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα στις γερμανικές εταιρείες που αντιπροσωπεύει ο κ. Φούχτελ, που κατέχουν και την «τεχνογνωσία».
  • Συνακόλουθα και άλλες απολύσεις και συρρίκνωση του προσωπικού με ταυτόχρονη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.
Συμφωνείτε με όλα αυτά κ. Παπανικολάου;

Την ίδια πολιτική θα προωθήσετε και στο δήμο μας;

Τί από όλα αυτά λέγατε και προεκλογικά στους ψηφοφόρους σας;

Τί σχέση έχουν όλα αυτά με την αναγκαία ανατροπή που πράγματι χρειάζεται σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά αλλά και ειδικότερα ο δήμος της Γλυφάδας;

Αν ακολουθήσετε κ. Παπανικολάου όλα όσα προαναγγέλλετε, με την εν λόγω διακήρυξη που προσυπογράφετε, θα βρείτε απέναντι σας και μας και το λαό της Γλυφάδας.

Η δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη ΓλυφάδαΑγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία», οι εκλεγμένοι μας δημοτικοί σύμβουλοι και ο επικεφαλής της δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης θα αγωνισθούμε με βάση τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για μια Αυτοδιοίκηση δημοκρατική, συμμετοχική, κοινωνικά δίκαιη, με σχέδιο για την ριζοσπαστική αλλαγή στη Γλυφάδα, ενταγμένο σε μια γενικότερη πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας για την ουσιαστική ανατροπή προς όφελος των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών και των πληττόμενων από την κρίση συμπολιτών μας.

Γλυφάδα
7 Αυγούστου 2014


"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"
 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία
 www.anatropistiglyfada.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου