Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

"Κόλαφος" για τις απολύσεις στα ΑΕΙ η έκθεση αξιολόγησης (αποκαλυπτικό)

Θ. Φωτίου: "Τα 8 ΑΕΙ έχουν 4.000 υπαλλήλους και έπρεπε να έχουν 11.200... Δεν επιθυμώ κανένα σπεκουλάρισμα, διότι βαρεθήκαμε 2 χρόνια τώρα να κατηγορούμαστε διότι όχι μόνον δεν θέλουμε απολύσεις αλλά θα προσλάβουμε και τους απολυθέντες. Ως γνωστόν,
θα τους προσλάβουμε!"

Σε πλήρη αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής των απολύσεων διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ κατέληξε η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την οποία ενημερώθηκε για το πόρισμα της ιδιωτικής εταιρείας TEC για τους διαθέσιμους υπαλλήλους 8 ΑΕΙ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική Αρβανιτόπουλου, δήλωσε ότι δεν προκύπτει καμία ανάγκη απόλυσης από την έκθεση αξιολόγησης, καθώς από τα στοιχεία προκύπτει ότι από τα 8 ΑΕΙ στην πραγματικότητα λείπουν περίπου 400 διοικητικοί υπάλληλοι.

Το πολιτικό συμπέρασμα της έκθεσης, τόνισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Θεανώ Φωτίου, είναι πως τα 8 ΑΕΙ, για να είναι στο ύψος των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, θα έπρεπε να έχουν 11.251 διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ έχουν 4.086 και με βάση τα οργανογράμματα έπρεπε να έχουν 4.488.

Α. Λοβέρδος: Δεν θα κάνω απολύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απολύσεις!
"Είχα πει ότι χρέος μας είναι να γίνει αξιολόγηση στα οκτώ πανεπιστήμια της χώρας. Μιλάμε για ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος είναι μια ψυχή και μια ζωή. Δεν τον βλέπουμε ως αριθμό. Δεν μπορώ να χτυπήσω ανθρώπους στο ψαχνό. Δεν θέλω να το κάνω και δεν θα το κάνω. Αξιολογήσεις με το μάτι δεν γίνονται" είπε ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος αρνήθηκε να αξιολογήσει την έκθεση, την οποία έχει παραλάβει, θα την πληρώσει και, όπως δεσμεύθηκε, θα την εφαρμόσει.

Αντί αυτού επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι θέλει απολύσεις υπαλλήλων! "Μου ζητούν "ντε και καλά" απολύσεις. Δεν θα τις κάνω λοιπόν. Καθαρά τα πράγματα! Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει απολύσεις" υποστήριξε.
 
Μ. Κριτσωτάκης: Ο υπουργός δεν αξιολογεί, αλλά μας ζητεί να αξιολογήσουμε
"Έχουμε χιούμορ" σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, που επεσήμανε την αντίφαση ο υπουργός να ζητεί από τα κόμματα να αξιολογήσουν την έκθεση, αλλά εκείνος να μην το κάνει λέγοντας ότι δεν την έχει διαβάσει.

Ο Α. Λοβέρδος επέμεινε ότι είναι "ύποπτη κίνηση" να του ζητούν τη γνώμη του για την αξιολόγηση που έγινε. "Δεν επιθυμώ κανένα σπεκουλάρισμα, διότι βαρεθήκαμε 2 χρόνια τώρα να κατηγορούμαστε διότι όχι μόνον δεν θέλουμε απολύσεις αλλά θα προσλάβουμε και τους απολυθέντες. Ως γνωστόν, θα τους προσλάβουμε" ξεκαθάρισε η Θ. Φωτίου.

"Η συγκεκριμένη αξιολόγηση και μεθοδολογία έχει πολιτικά χαρακτηριστικά" είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας επισημαίνοντας ότι "ο στόχος και τα κριτήρια της αξιολόγησης υποτάσσονται σε μια πολιτική που επιδιώκει να λειτουργούν τα ιδρύματα με όρους αγοράς, με όρους ανταποδοτικότητας, με όρους αυτοχρηματοδότησης, η μείωση του προσωπικού και η ανακατανομή του".

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΑΔΙΠ Βαγγέλης Κουφουδάκης είχε ενημερώσει την επιτροπή για την έκθεση της αρχής σχετικά με τη διασφάλιση της ποιότητας στην εκπαίδευση.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου