Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Τσαρπαλιές* (κι εδώ είναι ο Μπαμπινιώτης)...

Ότι ένας καθηγητής... άνθρωπος είναι... μπορεί να πει και κάποιο ψέμα, είναι στα όρια του κοινωνικά αποδεκτού. Όταν όμως ανάγει το ψέμα σε επιστήμη, τότε το μονοπάτι οδηγεί αλλού γι αλλού.

Όσο και να προσπαθεί κανείς να θεωρήσει ότι το "άθλημα" ασκείται στα πλαίσια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν βγαίνει συμπέρασμα. Είναι τόσο χοντροκομμένα και τόσο επαναλαμβανόμενα τα ψέματα του κ.Τσαρπαλή (από 1/9 προέδρου του Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης) που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πέραν του να καταγράφουμε όσα λέει και γράφει προκειμένου
να τα μοιράσουμε για να γελάσει το χειλι του κάθε πικραμένου.

Τελευταίο καραμπινάτο παράδειγμα ότι κανένας από τα μαγαζιά της Γερουλάνου επί 4 χρόνια (επί Κορτζίδη δηλαδή) δεν πληρώνει για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα.

"Πληρωμένη" βέβαια ήταν για ακόμα μια φορά η "ενημέρωσή" του από τον Δήμο -τώρα από την αρμόδια αντιδήμαρχο Ροϊδή Γεωργακάκη- με βάση βέβαια τα στοιχεία του γραφείου εσόδων.


Ευχόμαστε στον κ.Τσαρπαλή να επιστρέψει από τις σκανδιναβικές χώρες πλήρως εμπνευσμένος από τα παραμύθια του Άντερσεν και τους μύθους του Αη Βασίλη, ώστε στο εξής τα δικά του παραμύθια να είναι λιγότερο επώδυνα (και) για τον ίδιον, αλλά και περισσότερο διδακτικά για τους άλλους -κυρίως για τους μαθητές του...
*Για τη λέξη "τσαρπαλιές" ανατρέξαμε στο λεξικό του Μπαμπινιώτη: Το λήμμα συναντάται μόνο σε πληθυντικό, ουσιαστικό παράγωγο αποκλειστικά και μόνο από το επίθετο πρώην δημάρχου της Αργυρούπολης και καθηγητή μαθηματικών. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους τωρινούς συνεργάτες του, όταν αυτοί βρίσκονταν σε πρωτόγονη μορφή κι αυτός ήταν αντικείμενο της πολιτικής ανθρωποφαγίας τους. Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά στα σπήλαια της Ενωμένης Πόλης, ο όρος σηματοδοτεί τη συμπεριφορά ατόμων που βρίσκονται υπό τον πανικό αλληλουχίας ψεμάτων και μυθοπλασιών, τα οποία και εκφωνούν, αλλά ταυτόχρονα και πιστεύουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου