Κόλαφο για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στη ΝΕΡΙΤ χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή (εδώ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) προς τον Αντώνη Σαμαρά, που δημοσιεύεται στην "ΑΥΓΗ
της Κυριακής". Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με νέους όρους διαφάνειας και ανεξαρτησίας, με προσήλωση στην ανεξάρτητη ενημέρωση, τον πολιτισμό και το διάλογο με την κοινωνία.

"Η επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως δημοσιεύεται στην κυριακάτικη ΑΥΓΗ, σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση αναλαμβάνει απευθείας την αρμοδιότητα διορισμού του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, συνιστά κόλαφο για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. "Ο ασφυκτικός έλεγχος της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ παραβιάζει τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ανεξαρτησία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Δείχνει μάλιστα ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν η δημιουργία ενός μορφώματος κομμένου και ραμμένου στα κυβερνητικά μέτρα που δεν θα υπακούει ούτε σε στοιχειώδεις κανόνες" υπογραμμίζει.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με νέους όρους διαφάνειας και ανεξαρτησίας, με προσήλωση στην ανεξάρτητη ενημέρωση, τον πολιτισμό και το διάλογο με την κοινωνία" καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: www.avgi.gr