Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ισλαμικό Κράτος: Nαι, τους εκτελέσαμε όλους

Φρικιαστικό βίντεο το οποίο επιβεβαιώνει την εκτέλεση 250 Σύριων στρατιωτών - αιχμαλώτων από το Ισλαμικό Κράτος αναρτήθηκε στον ιστότοπο του YouTube.

Το βίντεο δείχνει τα άψυχα σώματα δεκάδων ανδρών ξαπλωμένων στο έδαφος με το πρόσωπο στο χώμα, φορώντας μόνον ένα εσώρουχο.

«Οι 250 σαμπιχά (σ.σ. όρος που χρησιμοποιείται για όσους μάχονται στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ), οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν απότο Ισλαμικό Κράτος στην Τάμπκα της Ράκα εκτελέστηκαν», αναγράφεται στο βίντεο.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters δια μέσου του Διαδικτύου, ισλαμιστής μαχητής από τη Ράκα επιβεβαιώσε ότι «ναι, τους εκτελέσαμε όλους».

"Δεκάδες Σύριοι στρατιώτες, οι οποίοι αιχμαλωτίσθηκαν ενώ διέφευγαν προς την Εσράγια της επαρχίας Χάμα, μετά την κατάληψη από το Ισλαμικό Κράτος της αεροπορικής βάσης τους στην Τάμπκα, εκτελέσθηκαν από τους τζιχαντιστές τη νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 1.400 στρατιώτες υπερασπίζονταν τη βάση της Τάμπκα, η οποία κατελήφθη την Κυριακή από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου