Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΑΛΙΕΣ-SOS: Δράσεις στις παραλίες Γλυφάδας και Βάρκιζας

Στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας για την προστασία των παραλιών και για να μην περάσει το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό, προγραμματίστηκαν διάφορες  εκδηλώσεις-παρεμβάσεις από διάφορα σχήματα και άτομα. Παρουσιάζουμε

τις δυο τελευταίες δράσεις της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης (Κι.Π.Η.) στις παραλίες της Γλυφάδας και της Βάρκιζας.

 


27 Ιουλίου 2014:

 

Μοιράστηκαν φυλλάδια ΠΑΡΑΛΙΕΣSOS – FILADIO σε δύο παραλίες της Γλυφάδας.

Η  Catherine από τον Άγιο Δημήτριο (Πρωτοβουλία για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης) η Γεωργία και η Ευαγγελία, από την Κι.Π.Η. (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης).


Η Γεωργία μοίρασε και μερικά αυτοσχέδια τασάκια, από κουτιά χυμών και αναψυκτικών, μια πολύ εύκολη λύση για να μη γεμίζουν οι παραλίες με αποτσίγαρα.

Αξιοσημείωτος ο αριθμός των αποτσίγαρων και τα βουναλάκια των σκουπιδιών γύρω από τους μικρούς κάδους για τα απορρίμματα, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα ήταν άδειοι οι μεγάλοι κάδοι.

Θέλουμε ελεύθερες παραλίες, ανήκουν σε όλους μας, έχουμε δικαίωμα πρόσβασης όλοι.
Όπως είναι ευθύνη όλων η καθαριότητά τους! Και των επισκεπτών, που είμαστε υπεύθυνοι για τα σκουπίδια μας και μπορούμε, όταν οι κάδοι της παραλίας είναι γεμάτοι να τα μεταφέρουμε σε κάποιο άλλο κάδο, στον κοντινότερο που θα βρούμε… Όσοι έχουν αυτοκίνητο, οι περισσότεροι, μπορούν να τα πετάξουν σε κάποιο κάδο που θα συναντήσουν στο δρόμο της επιστροφής…..Δεν είναι δύσκολο!
Και των δημοτικών αρχών, που πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει επαρκής αριθμός κάδων (ανάλογα με το μέγεθος και την επισκεψιμότητα της παραλίας) αλλά και να τους αδειάζουν συχνότερα της μέρες αιχμής! 

3 Αυγούστου 2014

 

Στην κατάμεστη Βάρκιζα.

Η  Catherine από τον Άγιο Δημήτριο (Πρωτοβουλία για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης) και η Ευαγγελία, από την Κι.Π.Η. (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης).

 

Πολλοί αυτοί που μας εμψυχώνουν και συγχαίρουν για την προσπάθεια!

Όλοι κρατούν το φυλλάδιο ΠΑΡΑΛΙΕΣSOS – FILADIO, ελάχιστα "όχι" ακούσαμε γενικότερα σε όλες τις παραλίες, και πολλοί είναι αυτοί που το διαβάζουν την ίδια στιγμή όταν μαθαίνουν οτι αφορά τις παραλίες και ότι είμαστε συνεργαζόμενες συλλογικότητες.


Αφήσαμε δύο πλακάτ, για να θυμίζουν την ομαδική προσπάθεια για διατήρηση της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες αλλά και του φυσικού τους ανάγλυφου.

Πηγή: kipi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου