Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ζητούνται 180 παλικάρια


... και όχι μόνον από τη Λιβαδειά, αλλά από όλη την επικράτεια, για να στηρίξουν τον εκλεκτό της κυβέρνησης για τον προεδρικό θώκο,
δίνοντάς της γενναία ανάσα ζωής και παρατείνοντας τον βίο της, για να κάνει αβίωτο τον δικό μας. Αναζητούνται λοιπόν εκατόν ογδόντα βουλευτές «έτοιμοι για όλα», από οποιαδήποτε πολιτική οικογένεια της Βουλής και αν προέρχονται. Και αν είναι δύσκολο να βρεθούν, και εισαγωγή προθύμων θα μπορούσε να επιχειρηθεί.

Με μια νομοθετική ρύθμιση ίσως, μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ώστε να μπορούν να ψηφίζουν για την ανάδειξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και «αριστίνδην» βουλευτές ευρωπαϊκών χωρών, που κατά προτίμησιν ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ή στο αδελφό Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Εντάξει. Ας μην τους βάζουμε και ιδέες.

Αλήθεια, ποιος έχει συμφέρον να παραταθεί η ζωή αυτής της κυβέρνησης; Κατ’ αρχάς οι δανειστές μας. Οι τράπεζες. Τα αρπακτικά κερδοσκοπικά funds. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ-Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, και ελπίζω να μην ξέχασα κανένα από τα ονόματα με τα οποία κυκλοφορεί στην πιάτσα. Οι ωφελημένοι από το Μνημόνιο συμπολίτες μας. Μεγάλη η γκάμα. Από μεγαλοεπιχειρηματίες, μέχρι διορισμένοι από την κυβέρνηση σε διάφορες κρατικές θέσεις.

Και τι λόγο έχουν να στηρίξουν την επιλογή των Σαμαρά-Βενιζέλου οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ώστε να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των εκατόν ογδόντα παλικαριών; Οι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, να παραταθεί ο κυβερνητικός και ο βουλευτικός τους βίος λίγο ακόμα. Οι αλληθωρίζοντες βουλευτές των άλλων κομμάτων; Ελα μου ντε! Οταν έχεις τοποθετηθεί απέναντι στο Μνημόνιο όπως οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ, είναι δυνατόν να ανακαλύψεις τώρα τα καλά του; Ή θα πει κανείς πως το κάνεις για να μην καταστραφεί η Ελλάδα. Η πατρίδα μας θα καταστραφεί αν γίνουν εκλογές ή αν συνεχιστεί η πορεία μας σε αυτό το τούνελ θανάτου στο οποίο μας έχουν εγκλωβίσει; Κοιτάζει κανείς αυτό το απέραντο κατεστραμμένο τοπίο και λέει ναι, αυτό έπρεπε να γίνει; Ή θα μας πει πως αίφνης είδε το φως το αληθινό και θα ζητήσει συγγνώμη για τη μέχρι τώρα στάση του; Οι ανεξάρτητοι βουλευτές, οι προερχόμενοι από τα δύο κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση, τι λόγο έχουν να συμπαραταχθούν; Οταν κάποιος αποχωρούσε από τις τάξεις των δημιουργών αυτής της ζοφερής πραγματικότητας για τη χώρα και τον λαό, διασώζοντας την τελευταία έστω στιγμή την πολιτική, κοινωνική και πατριωτική του αξιοπρέπεια, έχει λόγο να κάνει τόσο μεγάλη «κυβίστηση»; Γιατί να πάρει πίσω τη στήριξή του στους απλούς ψηφοφόρους του που υφίστανται τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής; Για να γυρίσει πίσω στο «μαντρί» με κατεβασμένα αυτιά και ζητώντας ταπεινά συγγνώμη; Οποιος είχε τη γενναιότητα να περάσει απέναντι, δεν νομίζω πως έχει κάποιο λόγο να σπρώξει τον ελληνικό λαό σε ακόμα πιο δύσκολη θέση πυροβολώντας ταυτόχρονα τα πόδια του.

Από πού λοιπόν θα βρεθούν τα εκατόν ογδόντα παλικάρια, άνδρες και γυναίκες βουλευτές, να πάνε, όχι στην Τροπολιτσά βέβαια, αλλά στη Βουλή των Ελλήνων, για να επιβραβεύσουν τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, και ταυτόχρονα να στείλουν ένα μήνυμα υποταγής σε όσους πέρα από τα σύνορα της χώρας μας αποφάσισαν πως δεν αξίζουμε αξιοπρεπή διαβίωση, δεν αξίζουμε την κληρονομιά των προγόνων μας, είτε πρόκειται για έναν ταπεινό στάβλο ή για τον Παρθενώνα είτε για τα έργα του Σοφοκλή, για μια παραλία ή έναν φάρο;

Επαναλαμβάνοντας το «σφάξε με αγά μ’ ν’ αγιάσω», είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από την οθωμανική σκλαβιά, τη γερμανική κατοχή, την οικονομική αιχμαλωσία. Λίγα μόνο χρόνια πέρασαν από την αποπληρωμή του δανείου που κάναμε ως νέο Ελληνικό Κράτος μετά την Επανάσταση του Εικοσιένα, και μπήκαμε, μας βάλανε, σε νέα οικονομική κατοχή με τα μνημόνια των κυβερνώντων μας. Ναι, μείναμε για λίγα μόνο χρόνια ελεύθεροι!

Ελπίζω και εύχομαι πως όχι μόνο δεν θα βρεθούν αυτά τα εκατόν ογδόντα «παλικάρια», αλλά στην κάλπη για τον Πρόεδρο, η πρόταση της συγκυβέρνησης των Σαμαρά–Βενιζέλου θα συγκεντρώσει πολύ λιγότερες ψήφους από τη σημερινή, οριακή κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων τους.

 

* ηθοποιός - μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: ecoleft.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου