Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Aρμονία Xρωμάτων: Έκθεση της Καίτης Χριστοφή-Σπερέντζη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Το Σαββάτο 13 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7 το βράδυ, εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του “Μουσείου Εθνικής Αντίστασης” η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Aρμονία Xρωμάτων”, της Καίτης Χριστοφή - Σπερέντζη.

Η Καίτη Χριστοφή- Σπερέντζη  γεννήθηκε στην  Κάλυμνο και ακολουθώντας την τύχη της ομογένειας μεγάλωσε στο Sydney της Αυστραλίας. Μετά από αρκετά χρόνια, επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε διαμένει στην Ηλιούπολη. Αυτοδίδακτη, ασχολήθηκε με την ζωγραφική από την παιδική ηλικία
και πιο συστηματικά από το 2000 μετά τον ξαφνικό  θάνατο της μητέρας της. Οι επιρροές αυτές είναι προφανείς στα έργα της που έχουν ποικίλη και ζωντανή θεματολογία υμνώντας τη ζωή και τη φύση.
Έχει πειραματιστεί με πολλές εκφάνσεις της ζωγραφικής κάνοντας  γκραβούρες, έργα με λάδι, ακουαρέλα ακόμα και αγιογραφία χωρίς να  περιορίζεται όμως μόνο σε αυτά. Έχει ασχοληθεί επίσης με βιτρό, υαλογραφίες, ψηφιδωτά αλλά και μικρογλυπτική και διακοσμητική.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο τμήμα Ζωγραφικής του Δήμου Ηλιούπολης, στο τμήμα Ψηφιδωτού και Αγιογραφίας της Αγ.Παρασκευής.  Μέχρι τώρα έχει συμμετάσχει σε περισσότερες απο 22 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, ειτε σαν μέλος της Πανελληνίας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης (ΠΕΛΤ) είτε με τον Σ.Σ. ΕΑΠΑΕ καθώς και με τον μη Κερδοσκοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΠΡΟΟΔΟΣ».
Με την βοήθεια του Δήμου Ηλιούπολης θα τολμήσει την πρώτη της ατομική έκθεση αυτό τον Σεπτέμβρη στο «Μουσείο» του Δήμου Ηλιούπολης εκθέτοντας ένα μέρος της  πορείας της στον εικαστικό χώρο. Θα εκτεθούν πάνω από 65 έργα.
Για την Καίτη Χριστοφή-Σπερέντζη η ζωγραφική είναι θεραπεία ψυχής , πηγή νεότητας και αφορμή άσκησης του πνεύματος. Αγαπημένα της θέματα η ρεαλιστική απεικόνιση είτε της ανθρώπινης φιγούρας είτε των τοπίων και συνθέσεων. Δουλεύει κυρίως με λάδι έχοντας όμως πειραματιστεί και χρησιμοποιήσει διάφορα υλικά και τεχνικές και ενσωματώνοντας « αλλότρια στοιχεία» στους πίνακες της, που προσδίδουν μια νότα διαφορετικότητας και πρωτοπορίας. Τα στοιχεία αυτά προσδίδουν μεγαλύτερη εκφραστικότητα στο θέμα και εμπλουτίζουν την σύνθεση με την διαφοροποίηση τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου