Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ανατροπή στη Γλυφάδα: Δεν πουλάμε κύριε Φούχτελ !

«ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ»
ΣΧΕΔΙΟ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΦΟΥΧΤΕΛ 
 
Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ «δεν πρόλαβαν να ορκισθούν και να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και βρήκαν στο γραφείο τους ένα 8σέλιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ, το οποίο συνιστά απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Περιφερειών και των Δήμων και όχι μόνο».

Ο Γερμανός υφυπουργός εργασίας κ. Φούχτελ και οι εγχώριοι υποστηρικτές του, εκφράζοντας γερμανικά αλλά και ντόπια ισχυρά συμφέροντα, απαιτούν με το ερωτηματολόγιο να πληροφορηθούν λεπτομερώς τα περιουσιακά στοιχεία όλων των δήμων και των Περιφερειών, τις βασικές υποδομές τους, την κοινωνική κατάσταση των πόλεων κ.λ.π. Προφανής ο στόχος τους για την κατάστρωση των σχεδίων υφαρπαγής των «φιλέτων» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι χαρακτηριστικά άλλωστε τα ερωτήματα που αποκαλύπτουν το τεράστιο ενδιαφέρον τους για τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους. Είναι εξάλλου γνωστή η επιθυμία του κ. Φούχτελ και πλείστων αιρετών που συνεπικουρούν στην εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» καταγγέλλει το κατάπτυστο ερωτηματολόγιο του κ. Φούχτελ και κυρίως τον απροκάλυπτο τρόπο παρέμβασης προς αναζήτηση νέων επιχειρηματικών χώρων, με στόχο τη διείσδυση γερμανικών αλλά και ντόπιων συμφερόντων.

Καταγγέλλουμε επίσης, τη μνημονιακή συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου που επιτρέπει στον κ. Φούχτελ να παρεμβαίνει σκανδαλωδώς στις εσωτερικές λειτουργίες των ελληνικών Δήμων και Περιφερειών και να προσβάλλει βαθύτατα την ελληνική Αυτοδιοίκηση και την αυτονομία της.

Ρωτάμε ευθέως το δήμαρχο της πόλης μας κ. Παπανικολάου που συνυπογράφει και πρωτοστατεί στην κίνηση των νεοδημοκρατών δημάρχων (αλήθεια πού πήγε η δήθεν ανεξαρτησία της προεκλογικής περιόδου) που με την ανακοίνωσή τους εκφράζουν την πλήρη συμφωνία τους με την εκχώρηση σημαντικών δομών των δήμων σε ιδιώτες:

Ποιά είναι η στάση σας κ. Παπανικολάου πάνω στην απαράδεκτη πρωτοβουλία του κ. Φούχτελ, που, επί της ουσίας, αποκαλύπτει το πραγματικό περιεχόμενο της “φιλίας” του γερμανού υφυπουργού;

Εμείς κάνουμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι, μαζί με τους πολίτες της Γλυφάδας και τα κινήματα της πόλης μας, αγωνιζόμαστε ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.

«ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ»!!!

Γλυφάδα 10 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου