Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Χρήστος Καπάταης ανέλαβε τη διοίκηση Νότιου Τομέα της Περιφέρειας

«H Περιφέρεια Αττικής είναι οι άνθρωποί της και οι εργαζόμενοί της» δήλωσε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης του Νότιου Τομέα, Χρήστος Καπάταης, στην
τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης της Περιφερειακής ενότητας.

Η απερχόμενη Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Καρακλιούμη στην ομιλία της παρουσία του νέου Αντιπεριφερειάρχη και των προϊσταμένων των διευθύνσεων και νέων περιφερειακών συμβούλων δήλωσε:

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Νότιας Αθήνας για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους υπαλλήλους που με συνέπεια εργάστηκαν για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών στη Νότια Αθήνα. Όλοι μαζί παρά τις αντίξοες συνθήκες που διαμόρφωσαν εκείνοι, που μπορούσαν να επηρεάσουν της σύνθεση των υπηρεσιών μας, προσπαθήσαμε για το καλύτερο.
Για τους ασυνεπείς και μάλλον αδιάφορους εργαζόμενους θέλω απλά να σημειώσω πως δυστυχώς συνέβαλαν μόνον στο να έχουμε μέτρο σύγκρισης. Πιστεύω πως οι άνθρωποι αυτοί περιορίστηκαν όσο ήταν δυνατό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξαφανίστηκαν. Ελπίζω η νέα διοίκηση να τους εμπνεύσει περισσότερο να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στο έργο της Περιφέρειας.
Κατά την πρώτη αυτή θητεία της αιρετής πια Περιφέρειας, δοκιμάστηκε ο θεσμός της Αντιπεριφέρειας. Ενδεικτικά αναφέρω τον Οργανισμό λειτουργίας που είχε προταθεί.
Αυτό ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι εκείνοι που αναδείχθηκαν να υλοποιήσουν τον Καλλικράτη, την μεγαλύτερη κατά τη γνώμη μου διοικητική μεταρρύθμιση από καταβολής ελληνικού κράτους, απλώς δεν τον πίστευαν.
Με αυτό ως αφορμή θα θέσω ένα ερώτημα στο οποίοι δεν αναμένω απάντηση αλλά θα παρακαλούσα να το σκεφθούμε όλοι: πώς θα ήταν η χώρα αν όλοι, τόσο στον δεύτερο όσο και στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαμε για την πλήρη εφαρμογή και βελτίωση του Καλλικράτη.
Ένα κύκλος στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική για εμένα κλείνει.
Με χαρά δίνω τη σκυτάλη στον Χρήστο Καπάταη και του εύχομαι να διοικήσει δίκαια, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας και της ισότητας και βεβαίως με ευθυκρισία και γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Η χώρα, οι υπηρεσίες και οι άνθρωποι προοδεύουμε όταν δε συμβιβαζόμαστε, ρίχνουμε γροθιά στο μαχαίρι και κάνουμε ανατροπές. Οι σιωπηρές συναινέσεις δεν ανοίγουν δρόμους.
Εύχομαι από καρδιάς: Καλή επιτυχία στο έργο σας.
Από την πλευρά του ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος  Καπάταης δήλωσε:
Αναλαμβάνουμε σήμερα τη διοίκηση της Π.Ε. Νότιας Αθήνας κάτω από δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική στους πολίτες και στην Αυτοδιοίκηση.
Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Καρακλιούμη για το έργο της και τις προσπάθειές της στην Αντιπεριφέρεια της Νότιας Αθήνας. Ξεκίνησε ένα καινούργιο αυτοδιοικητικό θεσμό από το μηδέν με ό,τι σημαίνει αυτό.
Επίσης πρέπει να της αναγνωρίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να ενημερώσει τη νέα διοίκηση έτσι ώστε να υπάρχει η ανάλογη συνέχεια.
Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ο  Χρήστος  Καπάταης ανάφερε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής «είναι οι άνθρωποί της και οι εργαζόμενοί της. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Ν.Τ. εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων κυβερνήσεων, κάλεσε τους εργαζόμενους σε συστράτευση - συνεργασία, προς όφελος των πολιτών της Αττικής».

Πηγή: www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου