Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ:

Στη σημερινή του ομιλία στη ΔΕΘ, ο κ. Σαμαράς ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε θράσος και λαϊκισμό. Μοιράζοντας ψίχουλα φοροελαφρύνσεων, τα οποία έχει ήδη φροντίσει να εισπράξει, αδύναμος να εκστομίσει την οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική, ο κ. Σαμαράς προσέφυγε στη γνωστή συνταγή των ενέσεων αισιοδοξίας και των ψεμάτων, σε μια χώρα που αιμορραγεί από τα μνημόνια και τη λιτότητα.

Ο πρωθυπουργός των δανειστών δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη που να δείχνει ότι έχει καταλάβει σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο ελληνικός λαός. Ανενδοίαστα μιλά για «νέα Ελλάδα», εκείνος που γκρεμίζει καθημερινά κάθε έννοια αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους πολίτες.
Μιλά για διορθώσεις στη λάθος εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, όταν ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ συνιστά ένα μνημονιακό τερατούργημα, υποσχόμενος μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις για τον μεγάλο πλούτο.
Βαφτίζει για μια ακόμη φορά τις απολύσεις «αξιολόγηση» , όταν έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα στη συνέχιση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, καθώς και στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Ζητά από τους εργαζόμενους να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το ότι θα πάρουν νωρίτερα (;) τις συντάξεις τους, όταν αυτές θα είναι ψίχουλα.
Υπόσχεται νέο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις, για να βολέψει τα συμφέροντα που τον στηρίζουν.
Τολμά να μιλά για σταθερότητα και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, αυτός που υπονομεύει συστηματικά τη δημοκρατία και έχει μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο. Εξαγγέλλει πιστοποιητικά.. «βιωσιμότητας» ενός χρέους το οποίο όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Όσες περισσότερες επιθέσεις και λάσπη εξαπολύσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να κρύψει την πολιτική του, δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό που τον διακατέχει μπροστά στην επικείμενη πτώση του.

Δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτά που εξαγγέλλει δεν είναι το τέλος των μνημονίων, αλλά η συνέχισή τους με ακόμα μεγαλύτερο κόστος.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά. Και από αυτό δεν τον σώζει τίποτα και κανένας.
 
Πηγή: www.avgi.gr