Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

"Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η πενταετία αυτή στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης"

Αναδημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο από την αυτοδιοικητική ηλεκτρονική εφημερίδα newsta.gr τονίζοντας ότι η νέα διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση για το θέμα του "σχεδίου
μελέτης της δημοτικής συγκοινωνίας" που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση.


Έλεγχος με το «καλημέρα»

Από την επομένη της ορκωμοσίας της  νέας Δημοτικής Αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης , του κ. Κωνσταντάτου , ξεκίνησε η αντιπολίτευση.

Πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές στο βιβλίο πρωτοκόλλου της ορκωμοσίας, η παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Κορτζίδη, ξεκίνησε τον έλεγχο.

Με έγγραφο ερώτημα που κατέθεσε προς τον ίδιο το Δήμαρχο παρακαλώ, μόλις στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Δημοτικός της Σύμβουλος, Τάκης Κοροβέσης, ζητά να γνωστοποιήσει το σχέδιο Μελέτης της Δημοτικής Συγκοινωνίας το οποίο κατέθεσε στον ΟΑΣΑ.

Η έμπειρη παράταξη της πρώην Δημοτικής Αρχής, αξιοποίησε την αφορμή που της έδωσε η νεοφώτιστη ηγεσία του Δήμου. Και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, ο οποίος στον προσωπικό λογαριασμό  του στο facebook  έγραψε  ότι στις 3/9/2014 κατέθεσε στον ΟΑΣΑ σχέδιο Μελέτης για λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας.


Πολύ έξυπνα, ο κ. Κοροβέσης  του επισημαίνει ότι είναι «κάτι το οποίο είχαμε προσπαθήσει και εμείς ως δημοτική αρχή, αλλά δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε» και επομένως τον ρωτά - ή μάλλον αμφισβητεί εμμέσως ότι η μελέτη που κατέθεσε συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία. Αφού μέχρι πριν λίγες ημέρες που παρέδωσαν τη Διοίκηση δεν υπήρχε.

Εκτός, επισημαίνει πάλι εμμέσως, αν «βαφτίστηκε» μελέτη, μια απλή πρόταση για πιθανές εναλλακτικές λεωφορειακές διαδρομές αλλά και άλλα στοιχεία όπως: καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και των κενών - προβλημάτων στις διαδρομές ή τα ωράρια, πρόταση για την κάλυψή τους και τεχνικοοικονομικά στοιχεία σχετικά με τον τύπο των λεωφορείων, τον τρόπο προμήθειάς τους και το λειτουργικό τους κόστος (καύσιμα, συντήρηση, ασφάλεια, κόστος οδηγών κλπ).

Θα έχει πολύ  ενδιαφέρον η πενταετία αυτή στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου