Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς ο κ. Κωνσταντάτος κάνει το μαύρο άσπρο (και δεν εννοούμε τους κάδους απορριμμάτων)

Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της θητείας της διοίκησης Κορτζίδη έβγαιναν κάθε ημέρα δύο πλυντήρια για το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων.

Κάθε κάδος πλενόταν 2 φορές το μήνα, με εξαίρεση κάδους σε επίμαχα σημεία (ψαράδικα, ταβέρνες κλπ) που πλένονταν 4 φορές το μήνα και σε μερικές περιπτώσεις μέρα παρά μέρα. Το πρόγραμμα αυτό άλλαξε μόνο σε μερικές περιπτώσεις λόγω έλλειψης οδηγού ή βλάβης του πλυντηρίου.

Βάσει αυτού του προγράμματος για το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων υπήρχαν 40 βάρδιες το μήνα (2 πλυντήρια Χ 20 εργάσιμες ημέρες).

Θριαμβολογώντας για το πλύσιμο κάδων το Σάββατο, το γραφείο τύπου του κ. Κωνσταντάτου, ανακοίνωσε στην πραγματικότητα τον περιορισμό του προγράμματος πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων.

Ο περιορισμός οφείλεται στο γεγονός ότι τις καθημερινές θα δουλεύει ένα πλυντήριο. Επομένως οι βάρδιες μειώνονται σε 20. Αν σε αυτές προσθέσουμε τις βάρδιες του Σαββάτου (4 στην περίπτωση που βγαίνει το ένα πλυντήριο και 8 στην περίπτωση που βγαίνουν και τα δύο), συνολικά οι βάρδιες δεν ξεπερνούν τις 28 έναντι 40 της θητείας Κορτζίδη (μείωση 30%).

Να σημειώσουμε επιπροσθέτως ότι ενώ το πρόγραμμα πλυσίματος κάδων θα μειωθεί κατά 30%, το κόστος για το δήμο θα αυξηθεί καθώς θα καταβάλλει υπερωριακή αποζημίωση για τις βάρδιες του Σαββάτου.

Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου