Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης για τις εκλογικές δαπάνες της "Ενωμένης Πόλης

Σχετικά με τις εκλογικές δαπάνες της Ενωμένης Πόλης έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
  1. Κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας η Ενωμένη Πόλη απέκρυψε από τους δημότες τα εκλογικά της έσοδα και έξοδα τα οποία όφειλε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του δήμου και να καταχωρίσει στην ειδική τράπεζα δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών («Διαφάνεια»), μέχρι και την Κυριακή 25 Μαΐου.
  2. Σύμφωνα εντέλει με στοιχεία που καταχωρήθηκαν εκπρόθεσμα στο «Διαφάνεια» μετά τις εκλογές, παρουσιάζεται ως σύνολο εκλογικών δαπανών της Ενωμένης Πόλης το ποσό των 4.426,35 €.
  3. Όλοι οι υποψήφιοι της Ενωμένης Πόλης εμφανίζουν μηδενικές δαπάνες που σημαίνει ότι κανείς δεν άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό, ως όφειλε.
  4. Αναφέρεται ότι καταβλήθηκε για μίσθωμα εκλογικού κέντρου το ποσό των 200 € ενώ είναι γνωστό ότι η Ενωμένη Πόλη λειτούργησε εκλογικά κέντρα τόσο στην Αργυρούπολη όσο και στο Ελληνικό.
  5. Κυκλοφόρησε πολυτελούς έκδοσης 16σέλιδο προεκλογικό πρόγραμμα σε πολλές χιλιάδες αντίτυπα. Μόνο η έκδοση αυτού του εντύπου σε πραγματικές τιμές αγοράς προσεγγίζει το ποσό το οποίο δηλώθηκε.
  6. Η Ενωμένη Πόλη εξέδωσε δεκάδες ανακοινώσεις σε πολλές χιλιάδες αντίτυπα.
  7. Χρησιμοποίησε για την προβολή της διαφημιστικά μπάνερ και πανό και διένειμε το προεκλογικό της υλικό με επαγγελματικά συνεργεία.  
  8. Πραγματοποίησε μεσούσης της προεκλογικής περιόδου εκδήλωση για την ημέρα της Μητέρας με επαγγελματίες διασκεδαστές.
  9. Αποδεδειγμένα η Ενωμένη Πόλη ως συνδυασμός και οι υποψήφιοί της καταχώρισαν δεκάδες διαφημιστικές προβολές  στο περιοδικό «Παράθυρο στο Μέλλον» ιδιοκτησίας κ. Μάνταλου και σε άλλα έντυπα.
  10. Υποψήφιοι της Ενωμένης Πόλης κυκλοφόρησαν ατομικά έντυπα σε πολλές χιλιάδες αντίτυπα ή έστειλαν μέσω ταχυδρομείου προσωπικές επιστολές σε ψηφοφόρους.
Δεδομένου ότι ως σκοπός των διατάξεων της νομοθεσίας αναφέρεται  η ενίσχυση της διαφάνειας της εκλογικής διαδικασίας  και ο σεβασμός των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της ίσης μεταχείρισης και της παροχής ίσων ευκαιριών στους συνδυασμούς και στους υποψηφίους η δε παραβίασή της επισύρει σοβαρές κυρώσεις ξεκινώντας από επιβολή χρηματικού προστίμου έως και έκπτωση από τα αξιώματά τους δημάρχων και δημοτικών συμβούλων και διατηρώντας το δικαίωμα της παράταξής μας να προσφύγει για τα παραπάνω στην «Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων».

Καλούμε τον κ. Κωνσταντάτο, επικεφαλής της Ενωμένης Πόλης, να ενημερώσει δημοσίως τους δημότες,

Εάν τήρησε τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας δηλώνοντας όλες τις δαπάνες για την προετοιμασία, τις ανάγκες και τη διεξαγωγή του προεκλογικού του αγώνα, καθώς και την αξία των παροχών και διευκολύνσεων προς το συνδυασμό και τους υποψηφίους του συνδυασμού του, οι οποίες αποτιμώνται σε χρήμα σύμφωνα με όσα ορίζονται στην υπ. αριθμ. 10812/14-3-2014 εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί είναι αναρτημένες οι εκλογικές δαπάνες της Ενωμένης Πόλης 
στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών "ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ":


Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου