Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Στροφή Νέας Σμύρνης: Πρόταση προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου

Με αφορμή την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική κίνηση ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ κατέθεσε την ακόλουθη δέσμη προτάσεων, προκειμένου ο δήμος να λειτουργήσει με περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια:
  1. Στην πρώτη κανονική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να υπάρξουν προγραμματικές δηλώσεις της νέας δημοτικής αρχής, ώστε να συζητήσουμε (για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια) την πολιτική που θα ακολουθήσει ο δήμος σε κάθε τομέα.
  2. Να διασφαλιστεί ότι οι επιτροπές του δήμου και τα ΔΣ των νομικών προσώπων θα συνεδριάζουν πραγματικά δημόσια. Να μη γίνονται δηλαδή συνεδριάσεις στις 8 το πρωί ή στο γραφείο του δημάρχου, αλλά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σε απογευματινή ώρα.
  3. Να καλούνται επισήμως εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων στις επιτροπές του δήμου και στα ΔΣ των νομικών προσώπων, με δικαίωμα λόγου και παίρνοντας την ημερήσια διάταξη και τα εισηγητικά έγγραφα.
  4. Να γίνονται δεκτά θέματα που καταθέτει η αντιπολίτευση στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου (ακόμη αναμένονται θέματα που είχαν τεθεί προς συζήτηση στην αρχή της προηγούμενης τετραετίας).
  5. Να στέλνονται (ηλεκτρονικά) οι εισηγήσεις για τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και όχι μόνο στους επικεφαλής των παρατάξεων, όπως συμβαίνει σήμερα.
Το άμεσο μέλλον θα δείξει κατά πόσο η νέα πρόεδρος, που όπως δήλωσε τη χαρακτηρίζει το αίσθημα του δικαίου, θα προχωρήσει και σε επί της ουσίας κινήσεις για τη δημοκρατικότερη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και για τον έλεγχο των υπερεξουσιών της δημοτικής αρχής έναντι του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου