Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ: “Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και τον δημόσιο χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης”

Πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Αλίμου με την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των εκπροσώπων του Δήμου μας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).
 

Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή με τακτικό μέλος την Ελένη Μπελιά και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτρη Κλαυδιανό.
 

Κατά την συνεδρίαση ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων έκαναν σύντομες τοποθετήσεις. Η Ελένη Μπελιά, εκ μέρους του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ, μίλησε για τις προτεραιότητες που θα θέσει το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στην επόμενη πενταετία

Θα περιορίσω την παρέμβασή μου σε ορισμένα ζητήματα που συνδέονται με τον χαρακτήρα και τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και με τις προτεραιότητες που θα θέσει το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι για την επόμενη πενταετία.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρώτα από όλα την επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Κεντρικός στόχος των πολιτικών αυτών είναι ο περιορισμός του δημόσιου τομέα και το πέρασμα σημαντικών δομών του σε ιδιώτες. Η τακτική ήταν μελετημένη εδώ και δεκαετίες και οδήγησε τους δήμους σε διάλυση με το ψαλίδισμα των οικονομικών πόρων και την απαγόρευση προσλήψεων.
Από την άλλη, το πελατειακό σύστημα, η διαφθορά, η σκόπιμη έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών και ο περιορισμός τους στον ρόλο των απλών ψηφοφόρων προκάλεσαν ρήγμα στη δημοκρατική πολιτική διαπαιδαγώγηση και λειτουργία των πολιτών και οδήγησαν σε απαξίωση τον πιο βασικό δημοκρατικό θεσμό οργάνωσης των πολιτών, αυτόν της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Έτσι σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν, να πείσουν όλη την κοινωνία ότι η μόνη λύση στα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει – ακόμα και επιβίωσης πολλές φορές – είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. Θα τις βρούμε πάλι μπροστά μας στο παραλιακό μέτωπο, σε δημόσιους χώρους, σε υπηρεσίες του δήμου, με πρώτη την καθαριότητα που η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Εμείς δεν πιστεύουμε στον μονόδρομο της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων…
Έχουμε μεγάλες μάχες -ιδεολογικές και πολιτικές- να δώσουμε: για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των δομών του δήμου, την αύξηση των κεντρικών οικονομικών πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, την υπεράσπιση των εργαζομένων του δήμου, που πρώτοι είδαν και βλέπουν την πόρτα της διαθεσιμότητας και της ανεργίας…

Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή το συμφέρον όλων των δημοτών και των κατοίκων του Αλίμου.
Θέλουμε κοινωνική πολιτική που θα αγκαλιάζει όλους τους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες και ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που πλήττονται από τις επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης επίθεσης.
Θα αντιπαλέψουμε τις πελατειακές σχέσεις που συνεχίζουν να βρίσκουν πεδίο ανάπτυξης καθώς οι κοινωνικές δομές συρρικνώνονται περαιτέρω ή διαλύονται.
Πολύ σημαντική συνθήκη για τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών του δήμου αποτελεί ο σεβασμός στην πολυφωνία, στην πλήρη ενημέρωση και τη διαφάνεια.

Ο δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία της διοίκησης, της εκάστοτε διοίκησης, που παρακάμπτει τη λειτουργία των θεσμών, βασισμένη σε μια τεχνητή εκ του νόμου πλειοψηφία.
Η διαχείριση του δημόσιου χρήματος πρέπει να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων της πόλης.

Θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη ανοιχτή σε όλους, μια πόλη για όλους και όλες!
Θα αγωνιστούμε, μέσα και έξω από το συμβούλιο, για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας!
 Πηγή: www.notia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου