Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα ταινία: The Cut του Φατίχ Ακίν (2014)


του Φατίχ Ακίν
με τους Ταχάρ Ραχίμ, Σιμόν  Αμπκαριάν, Μακράμ Κουρί

Υπόθεση:
Η ταινία βασίζεται στην Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915. Ένας νεαρός, ο Ναζαρέτ Μανουγκιάν, απελαύνεται από την πατρίδα του Μαρντίν, στην Τουρκία. Μετά τις απελάσεις, ο Μανουγκιάν μαθαίνει ότι οι κόρες του, μπορεί να είναι ζωντανές. Ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου, ψάχνοντας να τις βρει.

Περισσότερα:
«Υπάρχουν αρκετές ταινίες που περιμένουμε. Η ταινία του Φατίχ Ακίν που είναι γερμανική και τουρκική παραγωγή και όλοι μας αναρωτιόμαστε αν απορρίφθηκε τελικά στις Κάννες ή όχι; Γιατί βρίσκεται εδώ; Ταιριάζει στη Μόστρα; Πιθανώς ναι. Είναι ένας σκηνοθέτης που απασχολεί πολλούς τόσο σε καλλιτεχνικό επίπεδο, αλλά και από άποψη θεατών, καθώς οι ταινίες του αρέσουν σε πολύ κόσμο αρκετά συχνά» δήλωσε ο Τζέι Βάισμπεργκ, κριτικός κινηματογράφου του περιοδικού Variety.

Η τελευταία ταινία του Φατίχ Ακίν έχει τίτλο «The cut», μας γυρίζει πίσω στο 1915 και ουσιαστικά έχει να κάνει με ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για την Τουρκία: την γενοκτονία των Αρμενίων.

Πρωταγωνιστεί ο γαλλο-αλγερινός ηθοποιός Ταχάρ Ραχίμ, ο οποίος ερμηνεύει
έναν Αρμένιο σιδερά που γυρίζει όλο τον κόσμο για να βρει τις δύο κόρες του, τις οποίες έχασε, μετά τις σφαγές και τη συστηματική βία που άσκησαν οι Τούρκοι στον αρμένικο πληθυσμό. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους εκείνη την περίοδο.

 Πηγή: www.myfilm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου