Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Βιβλίο: Ο κόσμος μετά - Susan Ee


Από τις εκδόσεις Πλατύπους, κυκλοφορεί το βιβλίο της Susan Ee, Ο κόσμος μετά.

Στη συνέχεια του επιτυχημένου θρίλερ φαντασίας, Κάθοδος Αγγέλων, οι επιζήσαντες της αγγελικής αποκάλυψης αρχίζουν να περισυλλέγουν ό,τι έχει απομείνει από τον σύγχρονο κόσμο. Όταν μια ομάδα ανθρώπων αιχμαλωτίζει την αδελφή της Πένριν, την Πέιτζ, θεωρώντας την τέρας, η κατάσταση καταλήγει σε μακελειό.

Η Πέιτζ εξαφανίζεται. Οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι. Η καρδιά της μαμάς ραγίζει.
Η Πένριν διασχίζει οδικώς τους δρόμους
του Σαν Φρανσίσκο αναζητώντας την Πέιτζ. Γιατί είναι τόσο άδειοι οι δρόμοι; Πού είναι όλοι; Η έρευνά της την οδηγεί στην καρδιά των μυστικών σχεδίων των αγγέλων, όπου διαπιστώνει τα κίνητρά τους και μαθαίνει τα τρομακτικά άκρα στα οποία είναι πρόθυμοι να φτάσουν.

Στο μεταξύ, ο Ράφε προσπαθεί να πάρει πίσω τα φτερά του. Χωρίς αυτά, δεν μπορεί να επανενωθεί με τους αγγέλους, δεν μπορεί να καταλάβει τη θέση που του ανήκει δικαιωματικά ως ένας από τους ηγέτες τους. Όταν θα έρθει αντιμέτωπος με το δίλημμα να επανακτήσει τα φτερά του ή να βοηθήσει την Πένριν να επιβιώσει, ποιο από τα δύο θα επιλέξει;


Η Susan Ee έχει περπατήσει στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, έχει σερφάρει στα θερμά νερά της Κόστα Ρίκα, και η μικρή μήκους ταινία της έχει παιχτεί σε ένα μεγάλο φεστιβάλ. Από μικρή αγαπούσε τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, ιδίως αν περιείχαν και λίγο ρομαντισμό. Παλιά ήταν δικηγόρος αλλά τώρα λατρεύει να είναι συγγραφέας επειδή αυτό επιτρέπει στην τεράστια φαντασία της να καλπάζει άγρια και ανεξέλεγκτα.

Η Γιώτα Παπαδημακοπούλου γράφει κριτική για το βιβλίο. 

Πηγή: www.culturenow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου