Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Περιφρόνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας όσα συμβαίνουν στο 1ο Δημοτικό Αλίμου

Είκοσι ήμερες έχουν περάσει από την αιφνιδιαστική -με εντολή δημάρχου- αλλαγή κλειδαριών στην αίθουσα σίτισης των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Η διευθύντρια του σχολείου δεν είχε ενημερωθεί για τις ενέργειες, ενώ έως σήμερα δεν έχει ακόμα απαντηθεί το έγγραφο που έχει αποστείλει στον δήμαρχο με το οποίο ζητά να ενημερωθεί σχετικά.

Ο δήμαρχος κρίνει μάλλον ότι είναι περιττό να συνομιλήσει τηλεφωνικώς μαζί της, δείχνοντας -έστω εκ των υστέρων- τον ελάχιστο σεβασμό προς τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Είναι προφανές ότι η νέα διοίκηση Κονδύλη νομίζει ότι μπορεί να διοικήσει περιφρονώντας τους θεσμικά αρμόδιους για τη χρήση των σχολικών χώρων. Προφανώς, ο κ. Κονδύλης δεν έχει καταλάβει ότι προΐσταται μόνο των υπηρεσιών του δήμου και όχι των εκπαιδευτικών.


Των σχολείων προΐστανται οι διευθυντές και οι διευθύντριές τους.


Οι δύο θεσμικά υπεύθυνοι (δήμαρχος και διευθυντές σχολείων) συνεργάζονται για το καλό του σχολείου, δηλαδή των παιδιών.


Γνωρίζει ή όχι ο κ. Κονδύλης ότι μπορεί να ανήκει το κτήριο στον δήμο αλλά η λειτουργική χρήση του ανήκει στο Υπ. Παιδείας; Γνωρίζει ή όχι ότι υπάρχουν αποφάσεις ήδη από το 2002 που αναφέρονται επακριβώς στο τι παραχωρείται, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες του σχολείου; Γνωρίζει ή όχι ότι το 2008 γονείς και εκπαιδευτικοί απέδειξαν ότι το σχολείο χρειάζεται τον χώρο και έτσι του δόθηκε η χρήση;

Αν πραγματικά υπάρχουν έγγραφα περί του αντιθέτου, ο δήμαρχος όφειλε να τα κοινοποιήσει στη διευθύντρια και να συνεργαστούν για να δοθεί λύση.

Αφού ανοιγόκλεινε τις πόρτες -άκουσον άκουσον!- η ίδια η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, σήμερα (28/9/14) τουλάχιστον το σχολείο διαθέτει κλειδιά της αίθουσας σίτισης.


Αλλά, κ.κ. της νέας διοίκησης, το σχολείο και η εκπαιδευτική κοινότητα διαθέτει και αξιοπρέπεια και τίποτα δεν σας νομιμοποιεί να την προσβάλλετε έτσι βάναυσα!


Με εντολή δημάρχου (προφορική μάλιστα!) και αποφασίζομεν και διατάζομεν δεν μπορεί να διοικηθεί ο δήμος…

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου