Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

«Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου» το νέο μοντέλο απολύσεων της ALPHA BANK.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της Φωτεινής Κούβελα κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Γκίκα Χαρδούβελη με θέμα το αίτημα εκπόνησης Οικονομικής Μελέτης για τον προσδιορισμό του κόστους της δαπάνης του ΕΤΑΤ από την εθελούσια έξοδο της ALPHA BANK.

Διαπιστώνουμε ότι για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι στις τράπεζες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα περιβάλλον εργασίας όπου κυριαρχεί η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι αντεργατικές συμπεριφορές. Οι εργαζόμενοι
οδηγούνται σε υποχρεωτικές παραιτήσεις με εκβιασμούς, απειλές και πιέσεις σύμφωνα και με καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΝ.ΑΣ.
ΑΛΦΑ-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των συνταξιούχων. Αντίστοιχα προγράμματα εθελουσίας εξόδου προηγήθηκαν και σε άλλες τράπεζες (πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, Πειραιώς, της Eurobank και Εθνικής) με επίσης χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις.

Τα ασφαλιστικά ταμεία επιβαρύνονται και οδηγούνται σε κατάρρευση ενώ οι τράπεζες απαλλάσσονται από το υπέρογκο κόστος. Το ΕΤΑΤ και με τις συνεχόμενες μειώσεις εισφορών θα αδυνατεί να καταβάλλει συντάξεις.

Έχουν ήδη κατατεθεί δύο ερωτήσεις για την εκπόνηση της προβλεπόμενης από τη παρ. 3 αρθ. 68 ν.3371/2005 ειδικής οικονομικής μελέτης για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 3.000 ατόμων κατά τα έτη 2007-2012 από την πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗ και αναμένονται απαντήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει με ερωτήσεις και όλες τις απαραίτητες δράσεις για την αναγκαιότητα απόδοσης στα ασφαλιστικα Ταμεία των απωλειών των εισφορών (εργαζόμενων –Τράπεζας) που ανέρχονται έως 47% περίπου επί των μηνιαίων αποδοχών όπως επισης και για την προκήρυξη και ανάθεση για την εκπόνηση ειδικής οικονομικής μελέτης που προβλέπεται από την παρ. 3 του αρθ. 68 ν. 3371/2005 για τον προσδιορισμό του κόστους της δαπάνης που επιβαρύνεται το ΕΤΑΤ από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των 2.200 εργαζομένων της ALPHA BANK. Είναι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, και των συντάξεων όλων των εργαζομένων. Οι τράπεζες θα πρέπει να πληρώσουν και όχι να επιβαρύνουν περισσότερα τα ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου