Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Εξέγερση των κρατουμένων στα κρατητήρια του Ελληνικού

φωτο αρχείου
Οι κρατούμενοι, μετανάστες χωρίς χαρτιά στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά και ζητάνε την απελευθέρωσή τους

Σύμφωνα με πληροφορίες
η εξέγερση ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, με τους κρατούμενους να φωνάζουν από τα παράθυρα των κρατητηρίων "freedom" και άλλα συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσής τους.

Όλοι κρατούνται αποκλειστικά επειδή δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα (δε υπάρχουν ποινικοί κρατούμενοι μεταξύ τους). Οι περίπου 100 κρατούμενοι έχουν ανάψει φωτιές στο προαύλιο χώρο, ενώ τρεις κρατούμενοι, για τους οποίους έχει παρέλθει το 18μηνο κράτησης, έχουν σκαρφαλώσει στα κάγκελα των κρατητηρίων, έχουν περάσει θηλιές στο λαιμό τους και απειλούν να αυτοκτονήσουν.

Στο σημείο βρίσκονται διαπραγματευτές, ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι προσπαθούν να μεταπείσουν τους απελπισμένους μετανάστες. Επιπλέον, παρούσα είναι ισχυρή αστυνομική δύναμη με μια διμοιρία των ΜΑΤ και δεκάδες άντρες της ΔΙΑΣ.

Στα κρατητήρια, τα οποία υπάγονται στη διεύθυνση αλλοδαπών νοτιοανατολικής Αττικής, κρατούνται περίπου 100 άνθρωποι, αριθμός πολύ μεγαλυτέρος από τη χωρητικότητά τους.

Όπως ανακοίνωσε η ΚΕΕΡΦΑ:
"Ο  Αλί Αμίν από το Μαρόκο και οι  Ντράτζι Νορντίν και Μπαρχάρ Ισμαήλ από την Αλγερία ανέβηκαν σε ένα πολύ ψηλό τοίχο στο κρατητήριο του Ελληνικού διαμαρτυρόμενοι για τη παράταση της κράτησης πέρα των δεκαοκτώ μηνών. Είναι τραυματισμένοι και έχουν περάσει θηλιά στο λαιμό τους.

Δηλώνουν ότι δεν θα κατέβουν και ότι θα πέσουν αν αποπειραθεί να τους κατεβάσει βίαια.
Ζητάνε την απελευθέρωση τους.
Ξεκίνησαν αυτή την ενέργεια σήμερα στις 5.30μμ.
Είναι περικυκλωμένοι από μεγάλο αριθμό αστυνομικών".

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου