Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Αλαζονεία και απολίτικη διαχειριστική λογική από τη δημοτική πλειοψηφία Μοσχάτου-Ταύρου


Ο δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου επιδεικνύουν αλαζονεία και απολίτικη διαχειριστική λογική με αποτέλεσμα την απραξία.

Στιγμές από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Οκτωβρίου:

1. Αλαζονεία: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αφήνει κανένα να σταυρώσει λέξη, αν δεν του αρέσουν αυτά που λέει. Ο ίδιος έχει αναλάβει τον ρόλο λογοκριτή κρίνοντας αν αυτά που λένε οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είναι εκτός ή εντός θέματος και συνεχώς διακόπτει. Ο ίδιος πάλι ενώ ελέγχει τους άλλους (κατά σύμπτωση μόνο της αντιπολίτευσης) για την τήρηση του χρόνου, τοποθετείται για κάθε σχεδόν θέμα (ως να έχει απόλυτο δικαίωμα) παραβιάζοντας σε κάθε τοποθέτησή του τον χρόνο ομιλίας (η θέση του προέδρου δεν του εξασφαλίζει περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους συμβούλους)...


2. Απολίτικη Διαχειριστική λογική: Σε ερώτηση συμβούλων της αντιπολίτευσης πότε θα συζητηθεί η επιστολή της Περιφερειάρχη για την διαχείριση των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος απάντησε, ότι όποιος έχει σχέδιο να το φέρει, εγώ δεν θα διακινδυνεύσω να πληρώσουμε πρόστιμα και δεν ξέρουμε ως Δήμος την σύνθεση των απορριμμάτων του δήμου, μόνο πόσους τόνους πετάμε. Αυτό μπορεί κάποιος να το μεταφράσει ως « μια χαρά ήταν το σχέδιο Σγουρού. Μπορεί να μας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά θα τα παίρνει τα σκουπίδια ο Μπόμπολας κι εμείς θα είμαστε ήσυχοι».

3. Αλαζονεία: Στην συνεδρίαση υπήρχε θέμα εκλογής μελών από το Δημοτικό Συμβούλιο στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ). Στην συνεδρίαση Δήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να ειδοποιήσουν κανένα Δημοτικό Σύμβουλο κάλεσαν τον απερχόμενο πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλη, που είναι ξανά υποψήφιος διοργανώνοντας του μια καλή προεκλογική φιέστα. Θα ήμουν αφελής αν υποθέσω ότι θα καλέσουν και τους άλλους υποψήφιους στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Μάλιστα ο Δήμαρχος έπλεξε το εγκώμιο του κ. Γουρδομιχάλη και όταν η αντιπολίτευση τόλμησε να κάνει κριτική μίλησε για «λάσπη στον ανεμιστήρα» και να «φέρετε στοιχεία». Μάλιστα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε τον λόγο στον κ. Γουρδομιχάλη και στους δημοτικούς συμβούλους επέτρεψε μόνο ερωτήσεις. (τα αδελφάκια από την μήτρα της ΠΑΣΟΚΡΑΤΙΑΣ αλληλοϋποστηρίζονται). Όσο αφορά τα στοιχεία που ζήτησε ο Δήμαρχος να μερικά:


4. Απολίτικη Διαχειριστική Λογική: Τελευταίο θέμα στην συνεδρίαση ήταν η πρόταση της αντιπολίτευσης για συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στην παραλία μας. Παραχώρησή της με Υπουργική Απόφαση στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» Α.Ε. Η συζήτηση αναβλήθηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας για άλλη συνεδρίαση, αλλά στην σύντομη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος για μια ακόμα φορά απεμπόλησε την πολιτική θέση για διεκδίκηση του δημόσιου-κοινόχρηστου χαρακτήρα της παραλίας παραπέμποντας σε συζητήσεις με τον πρόεδρο της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» ΑΕ και με την Περιφερειάρχη και άλλους αρμόδιους. Η θέση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε αυτό ποια είναι; Τι διεκδικεί; αν διεκδικεί. Δεν πρέπει να υποστηρίζει σε αυτές τις συναντήσεις απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου