Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Δόθηκε λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο ΕΠΑΛ Αλίμου

Σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου αντιπροσωπείας από τον δήμο Αλίμου με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γκίνη
ο τελευταίος αποφάσισε να διατηρηθούν τα τμήματα ειδικότητας της Γ' τάξης που κινδύνευαν να κλείσουν. Για το τμήμα τομέα της Β' τάξης που είχε πολύ λίγους μαθητές επετράπη η μετεγγραφή τους σε ίδιο τομέα άλλου ΕΠΑΛ της περιοχής ή η αλλαγή τομέα.

Στη συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΠ Αλίμου κ. Μαριόλης, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σύρμα, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων, η διευθύντρια του ΕΠΑΛ και εκπρόσωπος των μαθητών. Ερωτηματικά δημιουργήθηκαν για την απουσία εκπροσώπων της τοπικής ΕΛΜΕ από την συνάντηση αυτή.

Μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, που ερωτήθηκαν, μας δήλωσαν ότι από πληροφορίες που έχουν τη συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή είχε κλείσει ο κ. Μαριόλης. Εξέφρασαν την έκπληξή τους που δεν είχαν ενημερωθεί και μας δήλωσαν ότι, αν είχαν ενημερωθεί, θα παρευρίσκονταν.

Εξέφρασαν, επίσης, τον προβληματισμό τους για τη στάση του κ. Μαριόλη δεδομένου ότι η ΕΛΜΕ ήταν εκείνη που ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για το πρόβλημα στο ΕΠΑΛ, ενώ, σε αντίστοιχη συνάντηση που είχε κλείσει η ΕΛΜΕ με τη διευθύντρια της Δ' Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όχι μόνο είχαν ενημερώσει και τον κ. Μαριόλη αλλά του είχαν ζητήσει και να παρευρίσκεται. Τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. μάς δήλωσαν ότι ελπίζουν η μη ενημέρωσή τους να ήταν προϊόν “κακής συνεννόησης” και ότι αυτοί θα επιμείνουν στην αναγκαία συνεργασία με τον δήμο και με την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα για να αντιμετωπιστούν -όσο το δυνατόν καλύτερα- τα οξυμένα προβλήματα της Παιδείας.

Η ομάδα Παιδείας της δημοτικής κίνησης του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι πιστεύει ότι κάθε πρωτοβουλία που αφορά στο σοβαρό ζήτημα της Παιδείας πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου, να είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και να μην διαταράσσεται η ενότητα στη δράση.

Ο χώρος της Παιδείας δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση!

Η νέα δημοτική αρχή δεν πρέπει να δυναμιτίσει την πολύ καλή συνεργασία που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στον δήμο και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο χρόνος θα δείξει τις πραγματικές προθέσεις όλων...

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου