Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Χ. Καραμάνος: «Θα επανεξετάσουμε κάθε κονδύλι του προϋπολογισμού της περιφέρειας Αττικής πριν την εφαρμογή του»

Για την ψήφιση του προϋπολογισμού της περιφέρειας Αττικής και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η νέα περιφερειακή αρχή για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού που της δόθηκε, μίλησε στο Κόκκινο ο Χρήστος Καραμάνος, αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα.

Ο κ. Καραμάνος υπογράμμισε ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού «σηματοδότησε στροφή της κατεύθυνσης της περιφέρειας Αττικής σε μια άλλη αντίληψη σε σχέση με την αναπτυξιακή κατεύθυνση και σε σχέση με την παρουσία της και την παρέμβασή της στην ανθρωπιστική κρίση».

Σαν πρώτο βήμα προς αυτή την νέα κατεύθυνση «εξαπλασιάσαμε τις δαπάνες που αφορούν την κοινωνική πολιτική της περιφέρειας», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Επεσήμανε, επίσης, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν ως νέα περιφερειακή αρχή στην προσπάθεια αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, ο οποίος παραδόθηκε σε αυτούς προς υπογραφή, ενώ τόνισε ότι είχαν μόνο 15 μέρες για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αναμόρφωσης και γι' αυτό περιορίστηκαν σε εφικτές και ουσιαστικές αλλαγές του προϋπολογισμού, λέγοντας ότι «ήταν δυνατή η παρέμβαση μόνο στο 10% των κονδυλίων».

Ο Χ. Καραμάνος υπογράμμισε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας θα επανεξετάσουν όλες τις πτυχές του προϋπολογισμού και θα εφαρμοστούν μόνο όσα συνάδουν με τη λογική του νέου περιφερειακού συμβουλίου. 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι στο διάστημα το οποίο είχε στη διάθεσή της η νέα περιφερειακή αρχή «δεν ήταν δυνατόν να εισέλθουμε στην επί της ουσίας εξέταση των νομικών συνεπειών της όποιας κίνησής μας», αναφερόμενος σε ακανθώδη κονδύλια του προϋπολογισμού.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ.


Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου