Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αυταρχικός κατήφορος Φορτσάκη - Θα κινηθεί ποινικά και πειθαρχικά εναντίον των φοιτητών του

Κλιμακώνει την αυταρχική του στάση ο Πρύτανης του πανεπιστημίου του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr αναμένεται κινηθεί ποινικά και πειθαρχικά απέναντι στους φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το πρωί στην συνεδρίαση της Συγκλητου.

Οι φοιτητές εδώ και πολύ καιρό ζητούν να τοποθετηθούν στη διαδικασία της συγκλήτου για να μεταφέρουν τις αποφάσεις των συλλόγων τους, σε σχέση με τα ζητήματα που τους αφορούν όπως τις διαγραφές φοιτητών και την ύπαρξη εταιρειών security στο εσωτερικό του πανεπιστημίου.

Όλο αυτό το διάστημα, αντιμετωπίζουν την αρνητική απάντηση του Πρύτανη ο οποίος δεν φαίνεται να διατίθεται να ανοίξει κανένα διάλογο με τους εκπροσώπους των φοιτητών. Σε κάθε διαδικασία καλεί την παρέμβαση εισαγγελέα και στυνομίας ενώ απειλεί για ποινικές διώξεις κατά των φοιτητών του.

«Όποιος διαπράττει ένα αδίκημα πρέπει στην συνέχεια να λογοδοτήσει γι' αυτό» λέει σχετικά στο «Βήμα» ο κ. Φορτσάκης. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της παραβίασης ασύλου και παράνομης παρακράτησης ατόμων» προσθέτει. 
«Κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει επειδή δεν θα το ανεχτώ να ξαναγίνει. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το Πανεπιστήμιο να κυβερνηθεί έτσι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Ποτέ δεν είπα σε φοιτητή ότι δεν θα τον ακούσω και μάλιστα είχαμε φροντίσει ώστε να ακουστούν εν ηρεμία τα αιτήματά τους, γιατί σε πολλά μπορεί να έχουν δίκιο, κανείς δεν το αρνείται αυτό. Αντί να έρθουν όμως το μεσημέρι και να συζητήσουμε ήρεμα όπως είχαμε αποφασίσει, προτίμησαν να μπουν στην αίθουσα το πρωί, να μη μας αφήσουν να συνεδριάσουμε και να μη μας αφήσουν και να βγούμε από την αίθουσα κλείνοντας τις πόρτες» αναφέρει ακόμη ο κ. Φορτσάκης.

«Είμαι υποχρεωμένος να λειτουργήσω τη Σύγκλητο κανονικά, αλλιώς υπό το κράτος της σύγχυσης και του φόβου των μελών της από τέτοια περιστατικά, οι αποφάσεις της θα ήταν παράνομες» λέει ο κ. Φορτσάκης, για να συμπληρώσει ότι «όσοι αναμίχθηκαν σε αυτά τα επεισόδια θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

Πηγή: www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου