Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ρένα Δούρου: Η μίνι πρωθυπουργός και η δοκιμασία της Αριστεράς στην εξουσία

Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard λέει ότι η θητεία της Ρ. Δούρου κρίνει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Και αποτελεί δοκιμασία - «κλειδί» στον δρόμο του κόμματος προς την εξουσία.

 

Η Ρένα Δούρου εξελέγη περιφερειάρχης Αττικής, όπου διαμένει το 40% του πληθυσμού της Ελλάδας γεγονός που την καθιστά μια μίνι πρωθυπουργό σε μια περιοχή όπου η κοινωνική και πολιτική κρίση είναι πιο έντονη, σημειώνει στο αφιέρωμά της η Αυστριακή εφημερίδα Der Standard, στο φύλο της Δευτέρας.

«Οι γυναίκες με σθένος θεωρούνται δεσποτικές»

Ο αρθρογράφος Φλόριαν Νιντερνορφέρμπεργκ, αναφέρεται στο επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη στην προεκλογική περίοδο του 2012 και τονίζει το στωικό ύφος της Ρένας Δούρου, η οποία σχολιάζει «Το σθένος είναι για τους άνδρες πολιτικούς μια αρετή. Οι γυναίκες με σθένος θεωρούνται δεσποτικές».

«Ποτέ δεν επιδίωξα μια πολιτική καριέρα» λέει η περιφερειάρχης Αττικής στην Αυστριακή εφημερίδα. «Για μένα πάντα σημασία είχε η ανάδειξη της συλλογικότητας. Γι' αυτό αναμείχθηκα με τα κοινωνικά και τα πολιτικά κινήματα».

«Η θωρακισμένη λιμουζίνα είναι φυλακή»

Για τις σεξιστικές επιθέσεις που δέχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία της, η Ρένα Δούρου δηλώνει: «Με την κρίση εντάθηκαν οι πατριαρχικά πρότυπα. Πολλοί άνδρες πιστεύουν ότι μπορούν να μειώσουν την ανεργία, στέλνοντας τις γυναίκες στα σπίτια τους».

Στην έρώτηση του δημοσιογράφου για το εάν φοβάται τους πολιτικούς αντιπάλλους της από την Χρυσή Αυγή, η περιφερειάρχης απαντά: «Η ιδέα της ασφάλειας είναι κάτι πολύ σχετικό. Κανένας δεν νοιώθει ασφαλής όταν οδηγεί ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο. Αυτό μοιάζει περισσότερο με μια φυλακή».

Η Δούρου κρίνει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας την ρητορική της κυβέρνησης Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση, η Ρένα Δουρού τονίζει: «Η οικονομική ανάπτυξη είναι απλώς ένα τρικ του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης. Οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, είναι η πραγματικότητα».

Ο δημοσιογράφος Φλόριαν Νιντερνορφέρμπεργκ, σημειώνει ότι η θητεία της Δούρου στην ηγεσία της περιφέρειας «είναι το κρίσιμο τεστ για τις φιλοδοξίες του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τους χτυπημένους από την κρίση Ελληνες

Πηγή: www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου