Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Συμπαράσταση στους διωκόμενους επικεφαλής για το άνοιγμα της 129ΠΥ (βίντεο)

Τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους από την ελληνική δικαιοσύνη (Χρ. Κορτζίδη, Π. Κουλουρίδη και Ι. Εφραιμίδη) για το άνοιγμα της 129 Πτέρυγας Υποστήριξης, εξέφρασαν δημοτικές παρατάξεις και τοπικοί φορείς στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Συνεργασίας στο 3ο δημοτικό σχολείο Ελληνικού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο πατέρας Αλέξιος, ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξανά η πόλη» Ευάγγελος Βαζαίος, ο πρώην επικεφαλής παράταξης στο δήμο Ελληνικού Παναγιώτης Κουλουρίδης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Απούσα ήταν
η δημοτική αρχή. Παρών ο Γιώργος Πετράς που παρευρέθηκε ως πολίτης και όχι ως σύμβουλος του δημάρχου.


Το πάρκο της 129 Π.Υ. αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα για τις τοπικές κοινωνίες

Η πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης Ροδή Γεωργακάκη αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό του ανοίγματος της 129 Π.Υ. από την δημοτική αρχή Ελληνικού με δήμαρχο το Χρήστο Κορτζίδη, εξέφρασε τη συμπαράσταση προς τους διωκόμενους που κατηγορούνται για κατάληψη δημόσιου χώρου και φθορές!

Τόνισε με νόημα πως τα κινήματα και οι δημοτικές αρχές πρέπει να προχωρούν σε δράσεις ενώ αναφερόμενη στο πάρκο είπε πως αποτελεί «ζωντανό παράδειγμα» για τις τοπικές κοινωνίες πώς μπορεί ένας χώρος σε αδράνεια και εγκατάλειψη να αποδοθεί στους πολίτες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός πως η γειτονιά της Αγ. Παρασκευής απέκτησε ένα πάρκο με υψηλό πράσινο χωρίς το κόστος για το δήμο να είναι απαγορευτικό. «Το πάρκο των περίπου 13 στρεμμάτων είναι εύκολο στη συντήρησή του και με μικρό κόστος» τόνισε η κ. Γεωργακάκη.


Η πρώην αντιδήμαρχος ζήτησε από τον κόσμο να συμπαρασταθεί στους διωκόμενους επικεφαλής και με τη φυσική του παρουσία στη δίκη που θα γίνει στα δικαστήρια της Ευελπίδων την 17η Νοέμβρη.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ζήτησε ο χώρος να αποδοθεί στο δήμο και κάλεσε τους κατοίκους της Αγ. Παρασκευής αλλά και τους φορείς να προχωρήσουν σε δράσεις για τη διεκδίκηση του χώρου. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός πως το πάρκο έχει περάσει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ και κινδυνεύει με άμεσο ξεπούλημα όπως και συνολικά όλη η έκταση του πρώην αεροδρομίου. Ακόμα, σημείωσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι για να προσεγγίσουν το σταθμό του μετρό στο Ελληνικό, ζητώντας να βρεθεί λύση.

Έκλεισε την τοποθέτησή της, λέγοντας πως «θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Ακολούθησε ένα ολιγόλεπτο βίντεο με το άνοιγμα της 129 Π.Υ.


Τοποθετήσεις
 
«Αυτός ο χώρος ανήκει στους κατοίκους της Αγ. Παρασκευής και πρέπει να αποδοθεί στους κατοίκους» τόνισε η Δόμνα Δασκαλάκου.

«Το άνοιγμα της 129 Π.Υ. ήταν ένα μάθημα άμεσης Δημοκρατίας» σχολίασε ο Θανάσης Ράικος προσθέτοντας πως ο «χώρος μάς ανήκει αλλά θα πρέπει να τον διεκδικήσουμε».

Η περιφερειακή σύμβουλος Ζωή Ράικου εκπροσωπώντας την περιφέρεια Αττικής εξέφρασε τη συμπαράσταση στους διωκόμενους.

«Να διεκδικήσουμε την απόδοση του χώρου με νόμιμο τρόπο» πρότεινε ο Παναγιώτης Κουλουρίδης.


Χρ. Κορτζίδης: «Mακάρι να αξιωθούμε στη ζωή μας να κάνουμε και άλλα τέτοια πράγματα»

«Η κινητοποίηση που κάναμε για το πάρκο της 129 ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πως για το πώς μπορεί ο δήμος να λειτουργεί μαζί με τον κόσμο» τόνισε εισαγωγικά ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Χρήστος Κορτζίδης και ευχήθηκε «μακάρι να αξιωθούμε στη ζωή μας να κάνουμε και άλλα τέτοια πράγματα».

Ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης τόνισε πως «δεν είμαστε της άποψης πως πρέπει να διαπραγματευτούμε με τους επενδυτές» σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «άποψή μας είναι πως πρέπει να παλέψουμε» ώστε να μην ξεπουληθεί το πρ. αεροδρόμιο Ελληνικού (συμπεριλαμβανομένου και του Πάρκου).

Ο κ. Κορτζίδης πρότεινε το επόμενο διάστημα να εξετασθεί το ενδεχόμενο να ανοίξει δίοδος για τους κατοίκους της Αγ. Παρασκευής ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν ευκολότερο το σταθμό του μετρό στο Ελληνικό.


 *Στις 5 Νοεμβρίου, το δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης, στους διωκόμενους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου