Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

«Ο Ρωμανός δίνει μάχη για τα πιστεύω του - 14 μέρες απεργός πείνας και ο Μιχαηλίδης»

γράφει η Ντίνα Μπατζιά
 
"Δίνει μάχη για τα πιστεύω του, έχει το ψυχικό σθένος" λέει στο Κόκκινο η γιατρός του Λίνα Βεργοπούλου, μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του μετά από 20 ημέρες απεργίας πείνας.

Και χαρακτηρίζει "βασανιστήριο" την υποχρεωτική σίτιση". Στην 14η ημέρα απεργίας πείνας και ο αλληλέγγυος στο Ρωμανό, Γιάννης Μιχαηλίδης.   Σε οριακή κατάσταση η υγεία του Νίκου Ρωμανού  που συνεχίζει την απεργία πείνας και νοσηλεύεται στο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ. 
        
Το βράδυ του Σαββάτου στις 11.30 αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, ενώ φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον κρατούμενο, απεργό πείνας να εμφανίζεται στο παράθυρο του δωματίου όπου νοσηλεύεται.

Μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του, η γιατρός του Ν. Ρωμανού, είπε πως "είναι ένα νέο παιδί που τα πιστεύω του τον ωθούν να μπορεί να ανταπεξέρχεται στον αγώνα του έως τώρα, όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί επ' αόριστον".
 
Και πρόσθεσε: "Αντιρροπεί δηλαδή με το ψυχικό του σθένος. Ο ίδιος έκανε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να πάει μέχρι το παράθυρο, για να μπορέσει και ο ίδιος να πάρει δύναμη και να δείξει την παρουσία του στους αλληλέγγυους. Είναι μια αμφίδρομη σχέση".

Η Λ. Βεργοπούλου επεσήμανε για το ζήτημα της υποχρεωτικής σίτισης -υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης καταγγέλλει ότι υπήρξε εντολή για υποχρεωτική σίτιση-  πως σύσσωμος ο επιστημονικός κόσμος έχει τοποθετηθεί πως πρόκειται για
βασανιστήριο, εξηγώντας τη διαφορά λήψης ορού και υποχρεωτικής σίτισης.

Επίσης, τόνισε πως ο κρατούμενος
Γιάννης Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε ήδη στο Τζάνειο, μετά από 14 ημέρες σκληρής απεργίας πείνας, χωρίς προσωπικά αιτήματα, αλλά μόνο ως αλληλέγγυος στον Ν. Ρωμανό.
Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση υγείας του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού

"Για 19 μέρες ο Νίκος Ρωμανός δίνει μια μάχη για τα αυτονόητα δικαιώματά του. Έχοντας προβεί από τις 10 Νοέμβρη σε απεργία πείνας, διεκδικεί τις εκπαιδευτικές του άδειες για να σπουδάσει.

Σήμερα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς και παρόλη την απόλυτα κρίσιμη κατάστασή του, ο εισαγγελέας των φυλακών διατάσσει την αναγκαστική του σίτιση.  Ο δικηγόρος του και οι γιατροί του νοσοκομείου επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται σε οριακή για την ίδια του τη ζωή κατάσταση.

Απέναντι στο ανάλγητο πρόσωπο του κράτους, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού.
Να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του για τις εκπαιδευτικές άδειες όπως ορίζει ο νόμος.

Ο αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα νικήσει τη βαρβαρότητα!"

Σχετικά: «Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του Ρωμανού, από Δευτέρα και άλλοι σε απεργία πείνας»

Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου