Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Έκθεση φωτογραφίας για το Πολυτεχνείο στη Γλυφάδα, 15-24 Νοεμβρίου

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα με τίτλο: «41η Επέτειος του Πολυτεχνείου», με ανέκδοτες φωτογραφίες από τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από τις 15 έως και τις 24 Νοεμβρίου στο Παλαιό Δημαρχείο (Σάκη Καράγιωργα 2 και Διαδόχου Παύλου). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα
να ταξιδέψουν νοερά στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, από το 1961 μέχρι και τη μεταπολίτευση. Μεταξύ των περίπου εκατό φωτογραφιών που θα εκτεθούν συγκαταλέγονται φωτογραφίες από τη βασιλική οικογένεια, την αποστασία, την επταετία, τις δύο εξεγέρσεις στη Νομική, τη σύλληψη Παναγούλη μετά την απόπειρα δολοφονίας Παπαδόπουλου, την άφιξη και την ορκωμοσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1961 στο Πρακτορείο Φωτογραφικών Επικαίρων «Ένωση». Το 1964 αποδέχτηκε πρόταση συνεργασίας με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του, το 1998. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας αποτύπωσε κάθε είδους γεγονότα της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της Ελλάδας. Το 2008 παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με το μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής.

Πληροφορίες από: www.glyfadametropolitans.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου