Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

41 χρόνια Πολυτεχνείο - Άνοιξαν οι πύλες

γράφει η Ντίνα Μπατζιά

Ανοιχτές από το Σάββατο το πρωί οι πύλες του Πολυτεχνείου για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης 41 χρόνια μετά την εξέγερση του 1973, με φόντο  το πρυτανικό λοκ άουτ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κέντρου της Αθήνας και την ακραία καταστολή της φοιτητικής πορείας την Πέμπτη.

Σε αστυνομικό κλοιό  η Αθήνα . Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί από σήμερα στους δρόμους της πόλης, ενώ τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ τη Δευτέρα θα κλείσουν στην περιοχή του κέντρου η οποία περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών.
 

Σε ανακοίνωσή της η τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων.
 

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.
 

Η 41η επέτειος θα εορταστεί στα σχολεία στις 17 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το πρωί έξω από το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα αγνώστων έριξε μολότοφ, χωρίς να προκληθούν ζημίες.


Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ .

Τιμή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου η πάλη για εργατική - λαϊκή εξουσία σημειώνει το ΚΚΕ.


Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου