Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ν.Μανιός: «Αυτοί που κυβερνούν σήμερα είναι παιδιά της χούντας του ΄67»

«Αυτοί που κυβερνάνε σήμερα είναι πνευματικά, πολιτικά και ιδεολογικά παιδιά της χούντας του ΄67. Ο πρύτανης Φορτσάκης τι άλλο είναι εκτός από πιστή αντιγραφή μιας μεγάλης μερίδας
πανεπιστημιακών της χούντας;»

"Το παρελθόν είναι η πατρίδα της ψυχής, και θέλουν να σβήσουν το παρελθόν, για να σβήσουν και τη ψυχή", λέει ο Νίκος Μανιός. "Να μην ξεχάσουμε πως από το 1972 ξεκίνησε ο αντιδικτατορικός αγώνας, ξεσηκώθηκε στη συνέχεια ο φοιτητικός κόσμος, η εργατική τάξη πήγε δίπλα στους φοιτητές και η χούντα υπέστη τέτοιο πλήγμα που έπεσε, αφού είχαν βάλει πλάτη οι φοιτητές".

Μιλάει για τη φλόγα πρωτοπορίας ο Ν. Μανιός και φέρει παράδειγμα αυτής της φλόγας τους δύο μαθητές που τα έβαλαν με τα ΜΜΕ, μέσα από την ίδια την τηλεόραση, στην εκπομπή του Πρετεντέρη, την προηγούμενη εβδομάδα. "Τη φλόγα την παίρνει αυτός που είναι έτοιμος να την πάρει και να την κάνει αγώνα".


Ακούστε εδώ ολόκληρη η συνέντευξη στον Κώστα Αρβανίτη.

"Χούντα δεν ζήσαμε, λένε τα παιδιά, μα ούτε και δημοκρατία. Ποια είναι η διαφορά με τη χούντα; Τώρα δεν έχουμε δημοκρατία, είναι μια διαρκής διολίσθηση που καταργεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο".

Μιλάει για τη νέα γενιά: "Αυτή η γενιά, οι 16αρηδες, θα πραγματώσουν όσα εμείς ούτε τα είχαμε σκεφτεί. Αυτά τα παιδιά δεν είναι χαμένη γενιά. Προφανώς, όπως και τότε, η πρωτοπορία θα τραβήξει, η δυναμική επαναστατική μειοψηφία. Και θα τους ακολουθήσει ο άλλος κόσμος".


Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου