Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Οι επικοινωνιακοί βανδαλισμοί και οι κουκούλες της διοίκησης Κωνσταντάτου


"-Γρίβα μ' σε θέλει ο βασιλιάς...
-Τι να με θέλει ο κερατάς".
Έτσι παράφρασε το γνωστό άσμα ο παππούς μου στο καφενείο του χωριού και δεν κατάλαβε για πότε βρέθηκε στις φυλακές της Αίγινας. Ήταν οι πρώτοι μήνες της χούντας των συνταγματαρχών τότε.


Ο σκοταδισμός που πασχίζει να φέρει με την εκλογή της η διοίκηση Κωνσταντάτου στα πολιτικά πράγματα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης "χτύπησε κόκκινο" με τον τρόπο που δήμαρχος και αντιδήμαρχος παιδείας καταφέρθηκαν κατά της εκπαιδευτικού Αγάπης Κλειδοπούλου.
 
Έτσι μετά την απαίτησή τους να "φορέσουν κουκούλα" διαδηλωτές και να "δώσουν" άλλους διαδηλωτές που έγραψαν συνθήματα με σπρέι στη διάρκεια τοπικής πορείας... Μετά τις απειλές τους κατά πιτσιρικάδων που προκάλεσαν ζημιές σε συντριβάνι στο Ελληνικό... Μετά το "κυνήγι μαγισσών" για φθορές στην Πλατεία Βάρναλη... Μετά την τρομοκρατία για επιβολή της "νομιμότητας" και της αστυνομοκρατίας των ειδικών δυνάμεων με τις μοτοσυκλέτες... Μετά από όλους τους βανδαλισμούς στα μυαλά των συμπολιτών μας που εξαπολύονται κάθε τόσο με τη μεθοδευμένη επικοινωνιακή καταιγίδα...

Υποχρεώθηκε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος παιδείας να καταδώσει την εκπαιδευτικό Αγάπη Κλειδοπούλου στην άμεση προϊσταμένη της, επειδή έχει διαφορετική άποψη από την αφεντιά του κι απ' αυτή του δημάρχου που τον διόρισε. Κι ας μην κρύβονται πίσω από τον "ακατονόμαστο", γιατί η διαφορετική άποψη έχει να κάνει και με το σεβασμό που κάθε πολίτης αποδίδει σε οποιονδήποτε πολιτικό παράγοντα.


Δεν μας εκπλήσσουν...

Οι απόψεις που θεωρούν
άμυνα της ισραηλινής πολεμικής μηχανής τις δολοφονίες των παιδιών στη Γάζα, ουδόλως απέχουν από την ονείρωξη του Άδωνι Γεωργιάδη και του όλου ακροδεξιού εσμού:

Ονείρωξη-εφιάλτη για σχολείο-κέντρο επιβολής και εμπέδωσης της πειθαρχίας, ώστε να απαλλαγεί απ' αυτό το καθήκον ο στρατός και να πράττει απερίσπαστος το (κατ' αυτούς) εθνικό καθήκον. Το δε Σχολείο να μετατραπεί σε εκκολαπτήριο που θα παράγει είτε ανέργους, είτε μισθωτούς-κότες αδύναμους να αντισταθούν στις ορέξεις της σύγχρονης θεάς Αγοράς.

Γνωρίζουν οι ακροδεξιοί βρυκόλακες του παρελθόντος ότι αυτό δεν μπορούν να το πετύχουν με εκπαιδευτικούς σκεπτόμενους και μαχόμενους. Κι αφού δεν τα καταφέρνουν να τους φιμώσουν με τον επικοινωνιακό βανδαλισμό των μυαλών, το επιχειρούν φορώντας την κουκούλα του καταδότη.


Δεν μας εκπλήσσουν: εθισμένοι και με κεκτημένη ταχύτητα κι αλαζονεία -καθώς πρόσφατα ανέλαβαν την τοπική εξουσία- ακολουθούν τις πρακτικές των πολιτικών προγόνων τους.

Αυτή τη φορά η αλαζονεία δεν τους επέτρεψε να κρατήσουν τις κουκούλες για πάνω από ένα τρίμηνο κι αρχίσανε ήδη να μετράνε το χρόνο αντίστροφα. Δεν τους προβλημάτισε ούτε το γεγονός ότι ανάλογη αλαζονεία επεδείκνυε και ο Πεταλωτής μερικές μέρες πριν τον συνοδεύσουν από την πίσω πόρτα του ΚΑΠΗ Αργυρούπολης και πλέον αναζητείται.
 
Τώρα όμως βρίσκουν απέναντί τους όχι μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα που αντέδρασε άμεσα, αλλά και ένα μέρος της τοπικής κοινωνίας που μέχρι τώρα βρισκόταν εν υπνώσει...

Δείτε εδώ τι έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26 Νοεμβρίου, όπου τέθηκε το θέμα.


Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε την τοποθέτηση της Αγάπης Κλειδοπούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Την Τετάρτη 29 Οκτώβρη 2014, κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος, λίγο πριν τις 10 πμ, με κάλεσε η Διευθύντρια του 11ου Δ.Σ Αργυρούπολης και άμεση προϊσταμένη μου, Περσεφόνη Σιμενή στο γραφείο της, για να με ενημερώσει για τηλέφωνο που έγινε από τον Αντιδήμαρχο Φώτη Ιασωνίδη, ο οποίος μετέφερε την ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο θεωρεί ότι απευθύνομαι στο πρόσωπό του Δημάρχου και απαίτησε να μου γίνει σύσταση εκ μέρους της υπηρεσίας μου.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
Α) Ουδεμία τυπική σχέση εργασίας υπάρχει ανάμεσα στους πολιτικούς-δημοσίους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας και τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Β) Ότι οι πολιτικοί μας προϊστάμενοι είναι άλλοι και οι αρμοδιότητες του αντιδημάρχου παιδείας αφορούν μόνον ζητήματα Λειτουργίας και Διαχείρισης Θεμάτων Παιδείας και Σχολικών Επιτροπών και Συντήρησης Σχολείων.
Γ) Ότι η καταγγέλλουσα αλλά και άλλοι συνάδερφοι με την επαγγελματική μας αλλά και την πολιτική μας ιδιότητα ενισχύσαμε στις δημοτικές εκλογές-και όχι μόνον- ψηφοδέλτια άλλων συνδυασμών, αντίπαλων της Ενωμένης Πόλης του κ. Κωνσταντάτου και στα πλαίσια αυτά η ενέργεια του αντιδημάρχου εκτός του ότι συνιστά παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας εμπεριέχει ξεκάθαρο εκβιασμό, απειλή και επιχείρηση εκφοβισμού οποιουδήποτε πολιτικού τους αντιπάλου και επίσης, προαναγγέλλει διωγμούς και την πλήρη εξόντωση όσων δεν συμφωνούν με την πολιτική τους.

Σας καλώ να φροντίσετε ώστε ο αντιδήμαρχος παιδείας να περιοριστεί στο εξής, αποκλειστικά και μόνο, στην άσκηση των καθηκόντων του και να ανακαλέσει με κάθε τρόπο τις ενέργειές του ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη αλλά και οι σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στους αιρετούς της Τοπικής Διοίκησης και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου