Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Τα κέρατα του Γκίκα


Και βέβαια είναι στα δικαιώματα του πρωθυπουργού να καθορίζει, να αλλάζει, να μεταφέρει, να κατανέμει αρμοδιότητες υπουργών και υπουργείων. Αλλά αυτό που έγινε με τον Γκίκα Χαρδούβελη μόνο τεχνικού χαρακτήρα ρύθμιση δεν είναι.

Τον άφησε ημίγυμνο ο Σαμαράς. Κι έδωσε στον υφυπουργό Μαυραγάνη το κοστούμι της φορολογικής πολιτικής, τη γραβάτα του ΣΔΟΕ, το πουκάμισο του TAXIS, ακόμα και τα μισά εσώρουχα του Γκίκα, που γράφουν στην ούγια ΑΕΤΑ, ΑΧΣ, ΕΤΕΠΠΑΑ. ΚΛΠ, προσθέτουμε εμείς για λόγους συντομίας.

Γιατί αποφάσισε και εκτέλεσε αυτό το στριπτίζ του Χαρδούβελη ο πρωθυπουργός; Γιατί σ' αυτόν φόρτωσαν τα παπαγαλάκια το φιάσκο με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Μ' αυτόν τα έβαλαν οι εξεγερμένοι -σιγά τα αίματα- βουλευτές της συγκυβέρνησης. Κι έτσι αυτόν επέλεξε ως αποδιοπομπαίο τράγο το παλάτι.

Διότι ως γνωστόν, στη φυλή των πολιτικών στην οποία ανήκει ο πρωθυπουργός, οι εν λόγω τράγοι τρέφονται σε ειδικό μαντρί, για να υπάρχει απόθεμα. Ειδικά μάλιστα φροντίζουν να υπάρχει πάντα επάρκεια κερασφόρων ειδικευμένων στα οικονομικά.

Κι έτσι η τρόικα αποφασίζει, ο Σαμαράς συναποφασίζει, ο Βενιζέλος συνυπογράφει, και ο Χαρδούβελης την πληρώνει. Όπως και άλλοι επί των οικονομικών πριν απ' αυτόν. Όπως και άλλοι -βάζετε στοίχημα;- μετά απ' αυτόν.

Διότι ο Σαμαράς δεν ήξερε. Ο συνεργός του επίσης δεν ήξερε. Ο Χαρδούβελης έκανε του κεφαλιού του. Αποφάσισε τις δόσεις χωρίς να τηρήσει τις παραδόσεις, να ρωτήσει δηλαδή την τρόικα. Κι όταν ήρθε το οργίλο ηλεκτρονικό γράμμα, επισυνέβη το μοιραίο του Γκίκα δράμα. Για να απολαύσουμε όλοι το θέαμα του ξεπουπουλιασμένου τσάρου.

Υπάρχει βέβαια κι ένα αλλά. Όχι τόσα, αλλά κι άλλα τόσα αξίζουν στον Χαρδούβελη. Όπως και σε κάθε πρόθυμο φυσικό αυτουργό μιας πολιτικής που άλλοι χαράζουν, άλλοι επιβάλλουν, κι αυτός αναλαμβάνει να την φτύσει, να τη γυαλίσει, να την προκόψει, και να αφαλοκόψει μ' αυτή τους αθώους.

Ας τον σουρομαδάει τώρα ο -οικονομολόγος!- Σαμαράς μπροστά στο πανελλήνιο. Κανένας δεν πρόκειται να τον λυπηθεί. Όφειλε να ξέρει ότι είναι αναλώσιμος όταν έπαιρνε την περίοπτη θέση του στο μαντρί.

Εξάλλου δεν φαίνεται και να έχει ενοχληθεί. Δεν ζήτησε εξηγήσεις, δεν παραιτήθηκε. Μπράβο του. Αν και ημίγυμνος, επιμένει. Που πάει να πει ότι δεν έχει μόνο κέρατα αλλά και συνείδηση αποδιοπομπαίου τράγου...

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου